• Alles
  • (1)
    Muziek

Herfstwandeling op Landgoed Soelen

zaterdag 17 oktober 10:30 t/m 12:30 uur

Pieta van het Hoofd

Zin in een echte herfstwandeling op een mooi landgoed? IVN West-Betuwe organiseert op zaterdag 17 oktober om 10.30 uur een herfstexcursie op Landgoed Soelen. Natuurlijk is er ook aandacht voor de vele paddenstoelen die er te vinden zijn. De natuurgidsen leggen onder meer uit waarom paddenstoelen op zoveel verschillende plaatsen staan: op de grond, tegen een boom of boomstronk, op een blad of soms zelfs op een eikel.

Landgoed Soelen is eeuwenoud. In de 13de eeuw stond er voor het eerst een burcht aan het riviertje de Soel. Daarna zijn er veel kastelen opgebouwd en verwoest. Het huidige kasteel dateert uit de 17de-18de eeuw. Zowel de Franse als Engelse landschapsstijlen zijn op het landgoed zichtbaar. De wandeling gaat langs boomgaarden en weilanden en door lanen. Sinds 1992 heeft Staatsbosbeheer het landgoed in beheer. Geleidelijk zijn ze herstelwerkzaamheden gaan uitvoeren. Zo zijn er essen gekapt in verband met de essentaksterfte. Ook daar is weer een laan ontstaan met nieuwe bomen.

IVN West-Betuwe houdt rekening met de coronamaatregelen van het RIVM. Daarom is vooraf aanmelden verplicht. Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe/activiteiten/herfstwandeling-op-landgoed-soelen-0


deel deze activiteit

Locatie

Zoelense Bos
Zoelen
 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden