• Alles
  • (1)
    Muziek

Informatiesessie Fit4Life

donderdag 22 april 19:00 uur

Foto: Monique

Lienden. Het was 2015 toen huisarts i.o. Stefan van Rooijen promoveerde aan de Universiteit van Maastricht op de introductie van een wereldwijd programma (Fit4Surgery) om patiënten fit te krijgen voor hun operatie. Gevolg van dit Fit zijn voor de operatie is een sneller herstel en minder kans op complicaties. Vanuit deze filosofie en bewezen methode is de in Maurik geboren en getogen van Rooijen verder gegaan en is zijn Fit4Life programma geboren. Het programma heeft hij in een boekwerk van 400 bladzijden weggeschreven, in een leesbare taal, zonder allerhande medische termen en dus voor iedereen toegankelijk.

“Ik was eigenlijk verbaasd dat dit programma er nog niet was”, verteld huisarts van Rooijen. Er is literatuur genoeg, maar het is allemaal afzonderlijk en nooit tot één geheel gebracht. Met m’n boek Fit4Life heb ik alle facetten voor een Fit en Gezond leven bij elkaar gebracht en zo een uniek jaarprogramma tot stand gebracht, waarbij de deelnemers die het volgen, behalve fit (ter) en sterk(er), ook veel meer kennis hebben meegekregen. Bijvoorbeeld weten waaruit bewegen bestaat en hoe vaak je ieder onderdeel zou moeten trainen en hoe staat het met je voeding, in de zin van porties, voedingsstoffen en supplementen. Wat betekent roken en alcohol op je mentale en fysieke gesteldheid of wat doet medicijngebruik met je? Hoe zit het op mentaal gebied, met je nachtrust, je werkdruk en je algehele welzijn. Al deze aspecten komen aan de orde, zowel in het boek dat men mee naar huis krijgt, als ook in de diverse workshops.

Het Fit4Life programma is nieuw en dat betekent ook dat er pilots gedraaid gaan worden. De 1e pilots worden gedaan bij Healthclub Juliën in Lienden en in Eindhoven, waarbij dr. Stefan van Rooijen zelf als supervisor op zal treden. De groepen worden bewust klein gehouden om zo een ieder ook voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven. Voor deze pilot zijn 10-12 plaatsen beschikbaar. Om mee te kunnen doen, wordt er een commitment van 1 jaar gevraagd, zodat het gehele programma doorlopen kan worden en alle test- en meetresultaten meegenomen kunnen worden voor evaluatie. Uiteraard wordt deze pilot tegen een sterk gereduceerd tarief aangeboden.

Ben jij geïnteresseerd, dan kun je jezelf aanmelden voor de informatiebijeenkomst op donderdag 22 april om 19.00 uur. Dit kan telefonisch op 0344-602204 of via de website www.healthclubjulien.nl/special-programs/fit4life/


deel deze activiteit

Locatie

Healthclub Juliën
Lienden
Provincialeweg 16
4033br


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden