Logo zakengidstiel.nl
 • Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Sport
 • (2)
  Natuur
 • (1)
  Muziek

Infobijeenkomst HeartSafe

woensdag 8 juli 19:00 uur

Foto:

Ook tijdens de Corona-crisis sterven er elke dag in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand. Jong, oud, man, vrouw: het kan iedereen overkomen. 

Tiel - Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis. Om de overlevingskans te laten stijgen werkt HeartSafe Tiel al jaren, en dus ook tijdens deze crisis, aan een netwerk van 24 uur per dag bereikbare AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren) in de gemeente Tiel. Opgeleide burgerhulpverleners, aangemeld bij Hartslagnu.nl, worden middels een sms vanuit de meldkamer van de ambulancedienst op de hoogte gebracht wanneer hun inzet benodigd is. In deze sms staat de locatie van de dichtstbijzijnde AED en de locatie van het slachtoffer. Op die manier hoopt HeartSafe Tiel dat we samen in staat zijn om levens te redden. 

Uiteraard is er om dit allemaal mogelijk te (blijven) maken structureel geld nodig van sponsoren en particulieren, maar nog belangrijker is dat er voldoende Burgerhulpverleners zijn om opgeroepen te worden. Op woensdag 8 juli organiseert HeartSafe Tiel in samenwerking met haar samenwerkingspartner Just4Safety een informatiebijeenkomst (inloop vanaf 19:00, aanvang 19:30) bij Just4Safety – Edisonstraat 26 – TIEL. Tijdens deze avond zullen Nicole Mouw-Elstgeest (voorzitter Stichting HeartSafe Tiel) en Bianca Looyschelder - de Weerd (penningmeester) u informeren over de huidige stand van zaken. Waar hangen 24 uur per dag bereikbare AED’s in Tiel? En wat is er nog nodig? Daarnaast informeert Wilco van Wijk (Just4Safety) u over de mogelijkheden om Burgerhulpverlener te worden en het volgen van een door de gemeente Tiel gefinancierde training Reanimatie & AED. En heel bijzonder is het overlevingsverhaal van Marcel van Binsbergen, die enkele jaren geleden, succesvol een reanimatie heeft doorstaan in de wijk Passewaaij, mede door snel handelen van Burgerhulpverleners. Naast dat hij inmiddels zelf een AED aan de voordeur heeft hangen, die ook onderdeel is van HeartSafe Tiel, wilt Marcel met zijn verhaal vooral benadrukken hoe belangrijk snelle hulp binnen 6 minuten is. Verder kunnen bezoekers middels VR brillen een reanimatie meemaken en wordt de werking van een AED toegelicht. 

Wilt u alles weten over dit project en de mogelijkheden om Burgerhulpverlener te worden of een AED in uw buurt te realiseren? Meld u aan via www.heartsafetiel.nl en kom 8 juli naar de informatiebijeenkomst. Foto:
deel deze activiteit

Locatie

Just4Safety
Tiel
Edisonstraat 26