• Alles
 • (8)
  Overig
 • (1)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (9)
  Cursus-Workshop
 • (4)
  Kinderevenement

Er is meer na Kerst: Alpha Bijbelcursus

maandag 21 januari 19:30 uur

Foto: Alpha

Met de Kerstdagen kan die vraag zomaar opkomen: is er meer? Is er voortdurende warmte, liefde? Is er meer over Jezus, nog meer dan die bijzondere geboorte in de kribbe, de engelen, de herders? Wie is Jezus als zoon van God, hoe wil Hij het leven leiden? Over deze vragen gaat de Alpha-Bijbelstartcursus. In Lienden is er maandagavond 21 januari een kennismakingsavond voor de Alpha-cursus, die op maandagavond 28 januari echt van start gaat.

Wat is de Alpha-cursus? Samen met andere mensen op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Iedere deelnemer heeft zijn eigen vragen en ideeën over geloven, over het leven, over Jezus, over het meegeven van Bijbelse ‘waarden en normen’ aan kinderen. Aan de hand van de bijbel wordt tijdens de bijeenkomsten op een eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken. De cursus omvat tien maandagavonden van 18:30 uur tot 22:00 uur, en één zaterdag. Elke avond begint met een gezamenlijke warme maaltijd, gevolgd door een inleiding. Daarna praat je met elkaar over het onderwerp. Het is een cursus zonder examen.

Voor wie de Alpha-Bijbelstartcursus geschikt is? Voor mensen die niks van Jezus weten en nog nooit in Hem geloofd hebben, maar wel meer over Hem te weten willen komen. De Alpha is er ook voor mensen die vroeger wel naar de kerk zijn geweest, maar nu niet meer en dat laat je toch niet los? Jezus wil er voor iedereen zijn, van succesvolle types tot mensen die het allemaal minder voor de wind gaat.

De cursus wordt gehouden in het verenigingsgebouw ‘De Open Deur’, naast de Hervormde Kerk in Lienden aan de Papestraat 3 en is geheel gratis.

De kennismakingsavond is maandagavond 21 januari om 19:30 uur, ook in De Open Deur. Daar komen ook oud-deelnemers, zodat belangstellenden uit de eerste hand kunnen horen wat de Alpha-cursus is.

Meer weten? Kijk op de Facebook-pagina AlphaCursusLienden. Voor vragen en aanmelden kun je bellen met Ike Niesing (t 06 46 468 115) of Henriëtte Verspuij (t 0344 – 750 203).


deel deze activiteit

Locatie

De Open Deur
Lienden
PapestraatHet lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden