• Alles
  • (1)
    Muziek

Nieuwe tentoonstellingen

vrijdag 19 november 0:00 t/m vrijdag 31 december 0:00 uur

Anne Reitsma

Nieuwe tentoonstellingen in het Marechausseemuseum

Het Marechausseemuseum in Buren is een museum dat over grenzen gaat. De grenzen die door de Marechaussee iedere dag voor onze veiligheid bewaakt worden, maar ook de grenzen die individuen voor zichzelf stellen.

Nu te zien: Marechaussees van Oranje

Tijdens het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog telt de Koninklijke Marechaussee ruim 1200 man. Een kwart van hen ontkomt in de meidagen van 1940 naar Engeland. De in Nederland gebleven marechaussees staan voor een dilemma: werken onder de Duitse bezetter of opstappen?

Zij aan zij

Sinds veertig jaar werken er vrouwen in operationele dienst voor de Koninklijke Marechaussee. In de tentoonstelling ‘Zij aan zij’ aandacht voor de hobbels die deze eerste vrouwen moesten nemen.

Memento Mori

Een derde nieuwe ruimte is de bezinningsruimte. De bezoeker kan in deze ruimte stilstaan bij de ultieme offers die gebracht worden door hen die kiezen voor een leven in dienst van het vaderland, voor onze vrede en veiligheid. Bijzondere aandacht voor de uit de regio Buren afkomstige wachtmeester der eerste klasse Jeroen Severs, gesneuveld in actieve dienst.

Het museum is alleen te bezoeken op reservering.

Boek je bezoek via marechausseemuseum.nl


deel deze activiteit

Locatie

Marechausseemuseum
Buren
Weeshuiswal 9
4116br


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden