<p>Bestuursleden bij notaris Roland Kok. Van links naar rechts: Arjen Sijpkes, Alice van de Pol, Jan Verkleij.</p>

Bestuursleden bij notaris Roland Kok. Van links naar rechts: Arjen Sijpkes, Alice van de Pol, Jan Verkleij.

(Foto: )

Maatjes voor elkaar Tiel

Een aanzienlijk groot aantal inwoners van Tiel kampt met schuldproblemen. Daarom is SchuldHulpMaatje Nederland dit voorjaar uitgenodigd door Mozaïek en enkele kerken uit Tiel om af te tasten of SchuldHulpMaatje in Tiel zou kunnen starten.

Tiel - Op 17 augustus 2020 kon bij notaris Roland Kok de handtekening worden gezet onder de oprichtingsakte van de stichting “Maatjes voor elkaar Tiel”. Deze stichting is straks een vrijwilligersorganisatie die het toerustingsprogramma van de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje heeft doorlopen. Vrijwilligers zijn de steun en toeverlaat voor mensen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken. De vrijwilliger kan iemand helpen om nog op tijd het tij te keren. Ondersteuning wordt gegeven tijdens een traject van schuldsanering. Ook daarna om de financiële huishouding op orde te houden.

Alles wat SchuldHulpMaatje doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden via internet en met getrainde vrijwilligers. Op een deskundige en persoonlijke wijze kunnen vrijwilligers helpen naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal.

Met landelijke ondersteuning is een voorlopig bestuur aan deze uitdaging begonnen. Het werven van vrijwilligers en fondsen heeft nu de hoogste prioriteit. Gesprekken met partners, waaronder de gemeente Tiel, zijn gehouden. Notarispraktijk Roland Kok heeft de snelle start van de stichting mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft de Rabobank West Betuwe “Maatjes voor elkaar Tiel” al ondersteund met een financiële bijdrage van 500 euro.

“Maatjes voor elkaar Tiel” kan meer steun van Tielse inwoners, instellingen en bedrijven goed gebruiken. Vrijwilligers en sponsoren kunnen zich melden via maatjesvoorelkaartiel@gmail.com of www.schuldhulpmaatje.nl/tiel

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden