Foto:
aangeboden door boxss.nl

5 redenen om extern bedrijfsspullen op te slaan

Vaste lasten kunnen als een molensteen om de nek van een bedrijf hangen. Dat is nog maar eens gebleken in deze coronacrisis, waarin de zaken tot een halt kwamen maar personeel gewoon doorbetaald moest worden. In dat licht lijkt extra kosten maken om bedrijfsspullen op een externe locatie op te slaan wellicht niet wenselijk. Toch zijn er verschillende goede redenen te bedenken waarom extern spullen voor je bedrijf opslaan wel degelijk van pas kan komen en de moeite waard kan zijn. We hebben er vijf op een rijtje gezet.

  1. Je verzamelt steeds meer spullen

Linksom of rechtsom is het zo naar mate je bedrijf langer in business, je steeds meer spullen verzameld. Dat gaat van elektronica en meubilair tot dossiers en prototypen. Langzaamaan groeit je bedrijfsruimte dicht met alles wat je bewaart, maar eigenlijk niet allemaal direct nodig hebt. Dan kun je twee dingen doen: een groter bedrijfspand betrekken terwijl dit voor je bedrijfsvoering misschien helemaal niet nodig is, of spullen die je niet acuut nodig hebt extern opslaan. De tweede optie is vaak de goedkoopste.

  1. Je maakt zakelijk moeilijke tijden door, maar ziet wel toekomst

De coronacrisis hakt er bij veel bedrijven flink in. De opdrachten stromen niet meer binnen en opeens krijg je te maken met dure overcapaciteit. Voor sommige ondernemers is dit de nekslag die ze doet besluiten om er de brui aan te geven. Zit jij ook in een moeilijke situatie, maar heb je wel het vertrouwen dat de business op een overzienbare termijn weer terug zal komen? Dan kun je ervoor kiezen om je huidige bedrijfslocatie te verlaten en te verhuizen naar een kleinere locatie of juist geheel terug te vallen op thuiswerken. Het is zonde om dan meubilair en elektronische apparaten die je in de toekomst wel nodig gaat hebben nu van de hand doen. Deze kun je de in een externe opslaglocatie opslaan tot je er weer ruimte voor hebt.

  1. Je wilt je spullen zo veilig mogelijk opslaan

Heb je een archief dat veilig opgeslagen moet worden? Dan wil je natuurlijk niet dat er iets mee gebeurt. Helaas is het niet ongewoon dat er brand ontstaat in bedrijfspanden, en is het risico op lekkages natuurlijk ook aanwezig. Kies je voor de juiste externe opslaglocatie, dan staan je spullen opgeslagen in een veilige container waarin ze verwarmd en droog staan en de box waarin je spullen staan een eigen alarm heeft. Zo staat je archief mogelijk veiliger opgeslagen dan in je eigen bedrijfspand.

  1. Je business is seizoensgebonden

Heb jij business die seizoensgebonden is, dan kan het zo zijn dat je buiten het seizoen ergens naartoe wilt kunnen met je spullen waar je je niet blauw betaalt aan huur voor ruimte die je niet ‘actief’ gebruikt. Aangezien je je eigen garage ook niet wilt hoeven volbouwen met bedrijfsspullen, is een externe opslagruimte een goede optie. Hier betaal je dan ook alleen voor in de maanden waarin je de opslagruimte gebruikt. Als het volgende seizoen dan weer voorbij, huur je gewoon weer opnieuw opslagruimte.

  1. Je hebt voorraad die je ergens kwijt moet

Heb je een webshop of een winkel waarin je producten verkoopt die bij elkaar relatief veel ruimte innemen? Tenzij je bedrijf echt groot is, is een groot bedrijfspand waar je al je voorraad kwijt kunt niet altijd haalbaar. Thuis staat de voorraad ook in de weg. Een opslagbox niet al te ver van je woonplaats waar je 24 uur per dag en 7 dagen per week in kunt is dan een prettige, niet al te prijzige oplossing om je voorraad veilig te kunnen opslaan. Je kunt er dan dagelijks of wekelijks de producten ophalen die je nodig hebt.

Opslag die gehaald en gebracht wordt

Alle reden dus om te overwegen om je bedrijfsspullen extern op te slaan. Het vervoeren van je spullen hoef je overigens niet in alle gevallen zelf te doen. Naast opslagboxen waar je zelf je spullen naartoe brengt, is er namelijk ook nog een meer servicegerichte oplossing: opslagcontainers die gebracht worden naar je bedrijfslocatie. Je kunt ze daar vullen met de spullen die je (tijdelijk) extern wilt opslaan. Als je daarmee klaar bent, wordt de container voor je opgeslagen op een externe locatie. Wanneer je spullen weer nodig hebt, wordt de container teruggebracht naar je, waar je hem weer leeg kunt halen. Als hij leeg is, wordt hij weer opgehaald. Dat is toch wel de meest laagdrempelige vorm van externe opslag ooit. Het is mogelijk om van deze vorm van opslag in Tiel gebruik te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden