dijkentraining
dijkentraining (Foto: wandelfit)

Wandelen bij wandelvereniging Astylos

Een basisconditie is voor WandelFit Astylos niet vereist, maar wordt door deelname aan WandelFit juist verkregen. WandelFit brengt deelnemers ook in contact met andere beginnende wandelaars en zorgt ervoor dat ze op bewuste wijze aan hun gezondheid werken.

Tiel - Maar ook de geoefende wandelaar krijgt tempo training en maakt een grotere ronde dan een rustige loper.De trainers zorgen dat de deelnemers de techniek onder de knie krijgen en begeleidt ze bij een verantwoorde opbouw van hun conditie. Regelmatig wandelen, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En het is heel goed voor je humeur. Zeker als je altijd met iemand samen loopt. 

Wandelen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. Veel wandelen is dus gezonder dan kort, intensief bewegen. Wandelen versterkt de spieren en botten en vermindert daardoor de kans op osteoporose (botontkalking). Door botten regelmatig te belasten worden ze niet alleen sterker, wie veel loopt bouwt zelfs nieuwe botmassa op. 

Wandelen is ook goed voor het kraakbeen, het elastische weefsel tussen de botten. Bij wandelen gebruik je heel veel spieren, je lichaam moet rechtop en in balans gehouden worden en daarvoor gebruik je de spieren in je nek, rug, borst, buik, benen en voeten. Om de voorwaartse beweging te maken moeten uiteraard je voeten en benen aan het werk, je kuiten, bovenbenen, hamstring en heupspieren worden getraind. Door tijdens het lopen met je armen mee te bewegen, loop je gemakkelijker en je gebruikt meteen ook de spieren in je armen en schouders.

De wandelvereniging Wandelfit van atletiekvereniging Astylos organiseert wandeltochten en gaat naar wandeltochten toe.

Praktische info Wandelfit:

Training: Maandag en Woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur. Op de woensdag wordt meer aan de conditie gewerkt met tempo trainingen voor elk niveau. Maandagavond rustige duur wandeling.

Locatie: Clubgebouw Astylos, naast Sporthal Westroyen, Predik Broederweg 10, Tiel. Opgeven: mail je naam naar info@astylos.nl o.v.v. Wandelfit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden