<p>(foto: Pieter van der Keur).</p>

(foto: Pieter van der Keur).

(Foto: )

Middag vol zomerverhalen

Alleen maar mensen met blijde gezichten verlieten op zondag 13 september de theaterzaal van De Pluk na afloop van de door Gewoon Taal (Geldermalsen) georganiseerde ‘Middag vol Zomerverhalen’. 

Geldermalsen - Met 24 toeschouwers was de zaal corona-vol, de sfeer was opperbest en er werd veel gelachen. Het programma zat boordevol verhalen en gedichten, theater, video en muziek en natuurlijk met heel veel plezier in taal.

Na een kort openingswoord door Dinie van Oort van Gewoon Taal volgde een verrassende act met taalvragen die Dinie had bedacht om voor te leggen aan oud-leraar Nederlands Niko Wiendels. Daarna was het tijd voor de verhalen en gedichten die waren ingestuurd naar aanleiding van de oproep tot het insturen van ‘Zomerschrijfsels’. Deze verhalen en gedichten, die allemaal geschreven waren in de zomermaanden juli en augustus, werden voorgelezen in hun originele vorm en ondersteund door sfeervolle, zomerse muziekvideo’s.

Toneelgroep T-jater speelde vol overgave enkele korte theaterstukjes, onder andere over het werken in de tuin met een buurvouw vol tuinwijsheden en over een memorabele kampeervakantie in Riel. Aan het einde van het programma werd het publiek gevraagd een serie uitspraken te noteren op de kaartjes die bij binnenkomst in de zaal waren uitgedeeld. Deze uitspraken werden vervolgens op een verrassende, humoristische manier verweven in een verhaal over een warme zomerdag. Een flash mob-achtige dans op een bekende Nederlandstalige zomerhit zorgde voor een spetterend einde van deze literaire middag vol verhalen, gedichten en theater.

Dinie van Oort

Gewoon Taal

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden