Kromhouters jongens D1
Kromhouters jongens D1 (Foto: Meinke Bogaerts)

Kromhouters jongens d1

Tijdens het heerlijke najaarsweer begint de groei naar een nieuw team.

Tiel - Dit kersverse hockeyteam bestaat uit jongens van 9-12 jaar, komend van E8 of D1 van vorig jaar, aangevuld met 3 nieuwe spelers. De meesten kennen elkaar al. Uit Tiel, via school of vriendjes. Ze vinden elkaar snel, ze lachen, geinen en wisselen sterke vakantieverhalen uit. Het maakt niet uit of ze kort of lang hockeyen, iedereen heeft er lol in en gaat ervoor.

De nieuwe spelers die voor het eerst hockeyen hebben al een mooie inbreng: zij nemen conditie, snelheid en spelinzicht mee uit andere teamsporten. Met het balgevoel zit het wel goed, de focus voor deze jongens komt te liggen op techniek en het beheersen van de stick. Trainers Jan, Patrick, Pieter, Tijmen en Casper en Joost, die de jongens afwisselend trainen op woensdag en vrijdagmiddag besteden veel tijd aan techniek. Oefeningen met pionnen, strak erom heen drijven, opendraaien en dan pushen naar een teamgenoot, helpen om snel handiger te worden met de hockeystick.

Waar de meesten vorig jaar nog op een half veld speelden, moet het nu ineens allemaal op het hele veld gebeuren. Dit betekent: nog meer opbouwen en overspelen, elkaar hard in de stick aanspelen, goed kijken waar je naartoe slaat en bepalen wat je volgende actie gaat zijn. Ze zijn alvast goed begonnen, dat belooft wat voor het komende seizoen!

Lijkt hockey jou ook een coole sport? Je kunt op elke leeftijd beginnen bij de Kromhouters. Kom gerust eens langs, of doe mee! Op onze website www.kromhouters.nl vind je alle informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden