Foto:

Start werkzaamheden Vlindertuin de Zindering

Op initiatief van de bewoners van centrum Tiel wordt momenteel gewerkt aan een vlindertuin in plaats van het plantsoen naast Cultureel Centrum Zinder. Gezamenlijk wordt deze grote bloementuin aangelegd, naar het ontwerp van tuinarchitect en Tielenaar Edwin Barendrecht.

Tiel - “Bestuivende insecten zoals vlinders hebben het hartstikke moeilijk”, vertelt Gera van der Leun van de stichting TielCentrumXL. “In deze tuin vinden ze bloemen en struiken van hun gading”.

Deze week starten de eerste grondwerkzaamheden. De tuin beslaat zo’n 2300 vierkante meter. Het voorbereidende werk wordt uitgevoerd door ACW en de Avri. Het aanplanten van de meer dan 15.000 planten wordt gedaan door vele tientallen vrijwilligers. Wij hebben nog steeds mensen nodig! Zij kunnen zich via de Facebookpagina aanmelden voor de 4 plantzaterdagen.

 Diverse fondsen dragen bij aan het project en daarnaast is een crowdfundingactie (https://crowdfundingvoornatuur.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/263/vriendenvandevlindertuin). Bij deze actie kunnen donateurs kiezen uit diverse tegenprestaties, bijvoorbeeld het loslaten van een vlinder bij de feestelijke opening of een zaaivlinder, een papieren vlinder met zaden van vlindervriendelijke planten.

Meer weten? Kijk op Facebook Vlindertuin de Zindering , Twitter (@VZindering), Instagram of de pagina website van Stichting TielCentrumXL. www.tielcentrumxl.nl. En op: regiotvtiel.nl/2396-enorme-vlindertuin-verrijst-in-het-centrum-van-tiel.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden