Johanna ter Steege speelt ‘Ik heet Lucy Barton’
Johanna ter Steege speelt ‘Ik heet Lucy Barton’ (Foto: Bram Willems)

Bestseller Ik heet Lucy Barton in de Agnietenhof met Johanna ter Steege

‘Ik heet Lucy Barton’. Een toneelstuk dat eerder op Broadway en West End te zien was, wordt op vrijdag 2 oktober gespeeld in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. Actrice Johanna ter Steege (bekend van o.a. De Beentjes van Sint-Hildegard) kruipt in de huid van Lucy Barton.

De theaterversie van het alom geprezen boek van Elizabeth Strout gaat over de relatie tussen moeder en dochter. “Moeder-dochter-relaties zijn altijd interessant, omdat het zo kwetsbaar is. Het is mooi om beide rollen te spelen. Of nee, ik speel Lucy en kruip soms vanuit Lucy in de rol van haar moeder,” aldus Johanna ter Steege.

Het verhaal

Een vrouw in een ziekenhuisbed. En ineens zit aan het voeteneind haar moeder die ze jaren niet gezien heeft. Verhalen, herinneringen, stiltes. Wat zeggen verhalen? Hoe betrouwbaar zijn herinneringen en hoe verschillend zijn ze?

In een uiterst subtiele tekst, geestig en emotioneel, glashelder en mysterieus, van een onpeilbare droefheid en tegelijkertijd van een grote lichtheid, vertelt Lucy Barton haar verhaal en dat van haar moeder.

Tickets bestellen

Kaarten voor ‘Ik heet Lucy Barton’ op vrijdag 2 oktober om 20.00 uur zijn verkrijgbaar via www.agnietenhof.nl, telefonisch via 0344 673 500 of aan de kassa van de Agnietenhof. Ook in Zinder zijn kaarten te bestellen (Rechtbankstraat 1, Tiel, alleen PIN). Vanwege de 1,5 meterregeling is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden