Duo Expositie LHBTI en Art

Vanaf donderdag 24 september tot 19 oktober 2020 is er een dubbelexpositie met als thema “LHBTI en ART” in Zinder en de Galerie aan de Waterstraat 25 in Tiel.

Tiel - In Zinder-café hangen 24 foto’s gemaakt door 3 studenten van het ROC RIVOR waarin zij thema’s als acceptatie, veiligheid en weerbaarheid van LHBTI-ers in beeld brengen, maar ook de spanning die je voelt als je voor je ware identiteit uit kunt of durft te komen op het moment dat je rondwandelt in de samenleving. Wat zie je, wat voel je, wat ervaar je dan? Is Tiel er echt voor iedereen?

De expositie in Zinder is te bezoeken op de openingstijden van het Zinder gebouw

In de steeds bekender wordende Galerie van het Creatief Platform in de Waterstraat is in dezelfde tijd een expositie ingericht met amateurkunst van leden van het Platform. Middels poëzie, tekeningen, schilderijen, collages, etc delen de kunstenaars hun emoties, visies en boodschap rondom hun ervaringen met homoseksualiteit of eraan gerelateerd.

De expositie in de galerie is te zien op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur en ook op koopzondag.

De duo expositie is onderdeel van de activiteiten die in Tiel worden georganiseerd rondom Coming Out Day op 11 oktober 2020 en wordt georganiseerd door het Regenboog Platform van de gemeente Tiel in samenwerking met het Cultuurgebouw van Zinder en het Creatief Platform.

Op zaterdag 3 oktober wordt de duo expositie officieel geopend door de heer Ab Willemsen, voorzitter van het COC Regio Nijmegen. Door alle maatregelen vanwege corona is de opening dit keer heel kleinschalig. Beide exposities vinden plaats in ruimten die corona-proof zijn.

Beide exposities zijn gratis te bezoeken.

Voor verdere informatie over beide exposities kunt u contact opnemen met Gert E. van Otterloo, 06 28573935.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden