Zaterdag 10 oktober: beiaardconcert 'Aandacht voor elkaar' met speciale verzoeken van inwoners
Zaterdag 10 oktober: beiaardconcert 'Aandacht voor elkaar' met speciale verzoeken van inwoners (Foto: Wim Ruitenbeek, stadsbeiaardier)

Beiaardconcert 'Aandacht voor elkaar'

Zaterdag 10 oktober speelt stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek een bijzonder concert vanaf de beiaard in de toren van de Sint Maartenskerk.

Zaterdag 10 oktober speelt stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek een bijzonder concert vanaf de beiaard in de toren van de Sint Maartenskerk.

Tiel - Het concert bestaat helemaal uit verzoeknummers van inwoners die in deze bijzondere tijd met muziek zichzelf en anderen willen troosten of blij maken. Tussen 14.00 en 15.00 uur is er van alles te horen. Van Frans Bauer en Nick&Simon tot Van Halen en Bach. En nog veel meer.

Blijkbaar raakte onze oproep vorige week een gevoelige snaar, want in korte tijd kreeg de beiaardier voldoende verzoekjes om het concert mee te vullen. Luister bijvoorbeeld naar ‘You’ll never walk alone’. Dit lied werd gespeeld op het afscheid van een moeder in mei van dit jaar. Of ‘Heb je even voor mij?’ dat speciaal is aangevraagd voor de begeleiders van de JP van der Bentstichting. Ook ‘Beter’ van BLØF klinkt vanuit de toren, aangevraagd voor “onze twee dochters en hun collega’s die keihard in de zorg werken in deze bizarre tijd”. De speellijst staat zaterdag op de facebookpagina Beiaard Tiel en op https://www.wimdebeiaardier.nl/beiaarden/tiel.

Coronaproof luisteren

Vanuit uw huis of tuin of wandelend in de ruime omgeving van de toren is het beiaardspel te beluisteren. Houd u aan de geldende maatregelen. Ook is het concert thuis te beluisteren op RegioTV Tiel: op de zender en via een livestream op facebook en Instagram.

Aandacht voor elkaar

Dinsdag 6 oktober startte de periode van ‘aandacht voor elkaar’. Het kabinet roept gemeenten en organisaties op om acties te organiseren om samen te herdenken, te overdenken en samen vooruit te kijken. Het beiaardconcert is één van de activiteiten in de gemeente Tiel.

Burgemeester Beenakker: “Ik vind het heel belangrijk dat wij als gemeente invulling geven aan dit initiatief van de Rijksoverheid. In deze periode is het moeilijk om iedereen te bereiken, maar we doen ons best om dit toch voor elkaar te krijgen. Het beiaardconcert is een prachtige manier. Muziek is een grote steun en troost voor veel mensen. En hoe kun je die in onze stad beter laten horen dan vanuit de St. Maartenskerk?”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden