BC Thiela trots op vrijwilligers

BC Thiela vindt het hebben van betrokken leden erg belangrijk. De insteek van de vereniging is dat ieder lid iets bijdraagt en daarnaast dat de talenten van vrijwilligers zo goed mogelijk worden benut.

BC Thiela vindt het hebben van betrokken leden erg belangrijk. De insteek van de vereniging is dat ieder lid iets bijdraagt en daarnaast dat de talenten van vrijwilligers zo goed mogelijk worden benut.

Tiel - Zo zorgen we voor een zo optimaal mogelijke bezetting van de verschillende functies binnen de vereniging. Het bestuur lanceerde daarom een campagne om te laten zien dat ze trots zijn op de vrijwilligers van de club. Het is daarbij ook belangrijk dat taken over zoveel mogelijk vrijwilligers worden verdeeld. Vele handen maken immers licht werk. Met behulp van de aanpak ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ van Badminton Nederland bindt BC Thiela binnenkort nieuwe vrijwilligers.

Vice-voorzitter David Volmer geeft aan: “BC Thiela is een bloeiende vereniging die al bijna 50 jaar bestaat. De vereniging heeft ambitie en grootse plannen voor het jubileum. Die ambitie brengt met zich mee dat er meer vrijwilligers nodig zijn om de verenigingsdoelen te bereiken. We hebben geïnventariseerd welke taken er zijn binnen de vereniging. De taken die binnen de vereniging verricht worden zijn erg divers. Daardoor is er voor ieder lid dat zijn of haar steentje wil bijdragen wel een klus naar wens. We kijken daarbij in eerste instantie naar de talenten en interesses van geïnteresseerden, en zoeken daar een passende taak bij. Zo is het voor de nieuwe vrijwilligers erg leuk om met de taak aan de slag te gaan.”

'Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd'-cursusleider Koen Berends: “Vrijwilligerswerk is het fundament van de sport. De sport in Nederland wordt gedragen door de eigen leden. Hoe breder dat draagvlak is hoe gezonder de vereniging! Het is fantastisch dat ook deze vereniging er helemaal voor gaat om het fundament van hun vereniging te verstevigen. Daarbij is deze vereniging ook nog eens betrokken bij lokale en regionale samenwerkingen. Thiela heeft dus zeker ambitie.’

"Iedereen heeft het druk, maar iets doen voor je verenging hoort er bij" zo stelt voorzitter Patrick van de Gein. “Onze vraag zal niet zijn wie er wat wil doen, maar wat men wil doen. Voor iedereen is wel iets passends te bedenken.”

Op en rond 14 oktober 2020 zullen zoveel mogelijk leden persoonlijk benaderd worden om meer voor de vereniging te gaan betekenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden