Foto: Jan Bouwhuis

Sint Maartenskerk kleurt VN-blauw

Van maandag 19 oktober tot zaterdag 24 oktober is de toren van de Sint Maartenskerk blauw gekleurd. Dit is ter ere van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties. 

Tiel - In deze periode zijn door het hele land objecten blauw verlicht om aandacht te schenken aan dit jubileum en vooral ook aan de idealen van de Verenigde Naties.

De VN bestaat dit jaar 75 jaar. De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) heeft in een brief aan de Nederlandse gemeenten gevraagd aandacht te besteden aan deze mijlpaal door kenmerkende gebouwen van maandag 19 oktober tot zaterdag 24 oktober blauw te verlichten. Burgemeester Hans Beenakker heeft laten weten dat Tiel hierbij aansluit. In genoemde periode laat hij de toren van de Sint Maartenskerk in het blauwe licht zetten. Blauw is de officiële kleur van de VN en wordt onder meer gebruikt in het logo en voor de helmen van VN-vredestroepen.

Over de VN
Op 24 oktober is het precies 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht. Het was net na de Tweede Wereldoorlog en Nederland sloot zich als één van de eerste landen aan. Op dit moment zijn er 193 landen lid. Vrede, veiligheid en mensenrechten; dat is waar het allemaal om draait. Al 75 jaar lang zet de VN zich hiervoor in en zal dit ook in de toekomst blijven doen.

Wilt u weten welke objecten in Nederland blauw verlicht worden? De NVVN heeft deze in kaart gebracht. Kijk op www.vn75.nl/kaart/.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden