<p>Van plastic flessendoppen maakten kinderen kunstwerken, met een boodschap over plasticsoep en zwerfafval.</p><p>Foto&rsquo;s: Lonneke Crusio</p>

Van plastic flessendoppen maakten kinderen kunstwerken, met een boodschap over plasticsoep en zwerfafval.

Foto’s: Lonneke Crusio

(Foto: )

Kinderen maken rotondekunstwerk van afval

Sinds 6 oktober staat op de Culemborgse rotonde tussen de Stationssingel en de Weidsteeg een nieuw kleurrijk recycle-kunstwerk; Plastic Ocean genaamd. 

Culemborg - De doppenmozaïeken van vissen en andere zeedieren zijn gemaakt op KeepItCleanDay, door leerlingen van zeven basisscholen. 

118 zakken zwerfafval

Tijdens de negende editie van de landelijke opruimdag KeepItCleanDay, op vrijdag 18 september, verzamelden leerlingen van tien basisscholen, KWC en Lek & Linge samen 118 zakken zwerfafval in Culemborg! Een dag later, op World Cleanup Day, leverden inwoners nog eens 16 zakken in bij de gemeente, locatie Triosingel. 

Kunst met een groene boodschap

In de Gelderlandfabriek werkten kinderen op 17 en 18 september in toerbeurten aan recyclekunstwerken. Leerlingen van Jenaplanschool ’t Praathuis, Koning Willem-Alexanderschool, R.K. basisschool Augustinus, Josefschool, De Kaardebol, Koningin Julianaschool en Agora CPOB leerden tijdens deze workshops dat je afval prima kunt (her)gebruiken als grondstof. De scholen werden begeleid door Lonneke Crusio, Mariët Mocking, Anneke van der Straaten en Sandra Verkamman.

Het kunstwerk heet Plastic Ocean. De zeedieren van plasticafval vragen de kijker om na te denken over het milieuprobleem van de plasticsoep in rivieren en oceanen. Maar ook over de oplossingen: gooi geen zwerfafval weg, voorkom afval en doe aan hergebruik en recycling. Crusio doet. en Hester Jolink Decorontwerp zijn verantwoordelijk voor concept en productie van de kunstwerken, in opdracht van de Gemeente Culemborg. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden