Jongerenactiviteiten in voormalige bioscoop Tiel

Tiel - Jongerenwerk van Mozaïek Welzijn maakt de komende drie maanden gebruik van de voormalige bioscoop ‘Metro’ (Walstraatje 4). 

Door de beperkende maatregelen van de coronacrisis hebben jongeren extra behoefte aan een fysieke plek om elkaar te ontmoeten. Gemeente Tiel en Mozaïek willen deze (kwetsbare) jongeren een plek bieden om ‘gewoon’ naartoe te kunnen gaan. De huidige locatie van jongerenwerk is door corona te klein om jongeren te ontvangen. De voormalige bioscoop is veel groter, goed bereikbaar, direct beschikbaar en centraal gelegen.

Jongerenwerk gebruikt de locatie voor afspraken, overleggen, gesprekken, groepsactiviteiten, voorlichtingen en voor inloop. Dinsdag van 18.30 tot 21.00 uur is er een meidenavond en woensdag en donderdag van 19.00 tot 22.00 uur is er jongereninloop. Mochten de coronamaatregelen wijzigen, dan past de jongerenwerk zich aan. Zodat alle activiteiten en werkzaamheden binnen de regels van de coronamaatregelen passen.

Anti-kraak

De voormalige bioscoop heeft nieuwe eigenaren. Zij gaan in 2021 het pand verbouwen en ombouwen. Ze zijn op dit moment bezig met de plannen. Daarom boden ze het pand aan voor verhuur als ‘anti-kraak’. Het tijdelijke gebruik van het pand draagt ook bij aan de levendigheid in dit deel van de binnenstad van Tiel.

Jongerenwerk

Het jongerenwerk begeleidt (groepen) jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 23 jaar. Zij zoeken jongeren op in hun eigen omgeving. Zij spreken jongeren(groepen) aan op hun gedrag en helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Jongeren praten over hun problemen of vragen hulp. Maar doen ook leuke activiteiten en organiseren activiteiten voor andere jongeren of buurtbewoners. 

Wie meer wil weten over Mozaïek of het werk van de jongerenwerkers, kan kijken op www.mozaiekwelzijn.nl of langskomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden