Foto:
aangeboden door Springcast.fm

Podcasten timmert aan populariteit in Tiel

Het luisteren van podcasts neemt toe in populariteit. Steeds meer inwoners van Tiel luisteren podcasts, zeker in deze corona periode. Voor, tijdens en na het werk wordt ervaren dat een podcast helpt te ontspannen en tegelijkertijd het kennisniveau vergroot. Bovendien maken ook steeds meer ondernemers gebruik van podcasts als marketingmiddel, om zo een andere en grotere doelgroep te bereiken. Maar waarom is podcasten ineens zo populair?

Podcasts zijn niet nieuw en het luisteren van podcasts komt niet uit de lucht vallen. Al meerdere jaren stijgt het luisteren en maken van podcasts in populariteit. Met name in Amerika, het land waar de podcasts zijn ontstaan, worden podcasts al jaren enorm goed beluisterd en ingezet als marketingkanaal. Sinds enkele jaren is deze trend ook in Nederland zichtbaar en wordt nu versterkt door de coronacrisis. 

De belangrijkste reden voor de populariteit van podcasts luisteren is het gemak. Het is mogelijk om podcasts op vrijwel elke locatie en in veel situaties te luisteren. Ga je een stukje fietsen, hardlopen of met de autorijden? Dan zijn dit ideale momenten om meer kennis op te doen door middel van een podcast. Bovendien zijn er voor vrijwel alle denkbare onderwerpen podcasts. Is het niet in het Nederlands, dan is het wel in het Engels. Alle techgiganten, zoals Google, Apple en Spotify, zetten ook flink in op podcasts. Daardoor is het luisteren van een podcast erg gemakkelijk en mogelijk voor iedereen.

Podcast inzetten als marketingkanaal

Niet alleen zijn podcasts interessant om meer over bepaalde onderwerpen te weten te komen, ook voor Tielse ondernemers bieden podcasts veel mogelijkheden. Ondernemingen zoeken, zeker in deze bijzondere periode, betere en andere manieren om op een goede manier de doelgroep te bereiken. Door een podcast te maken straal je als ondernemer autoriteit en expertise uit. Luisteraars van podcasts waarderen het uitstralen van autoriteit en zien dit niet als vervelende reclame, zoals dit wel het geval is het met luisteren naar een radio. Podcasts kunnen vanzelfsprekend geluisterd worden door mensen in elke willekeurige regio, waardoor je niet aan een locatie gebonden bent. Wil je als ondernemer podcasts maken en verspreiden? Houdt er dan wel rekening mee dat je podcast hosting benodigd bent.

Podcast hosting

Podcast hosting wordt door meerdere bedrijven verzorgd, waaronder het Nederlandse podcast hosting platform Springcast.fm. Een podcast hosting platform plaatst de podcast op een server, zodat de podcast players van onder andere Apple, Google en Spotify de podcast vanaf de server kunnen streamen. Aanbieders van podcast players hosten de podcast dus niet zelf. Springcast.fm biedt voor elke podcast een passende oplossing, omdat niet elke podcast evenveel downloads heeft. Alle podcasts worden veilig op een Nederlandse server gehost. Zo is er voor iedere Tielse ondernemer die een podcast wil beginnen een geschikt hostingpakket om ook in te zetten op de populaire wereld van podcasts.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden