Megakorting op sportsubsidiebudget

De gemeenteraad van Tiel neemt op 11 november een besluit over de door het college ingediende bezuinigingsvoorstellen voor de komende jaren. Het is een fors pakket, waarbij zowel in 2021 als in 2022 ongeveer 2 miljoen euro bezuinigd wordt op de gemeentebegroting.

Tiel - Binnen de voorgestelde bezuinigingen wordt de sportsector hard getroffen: zo wordt het momenteel voor de sport beschikbare subsidiebedrag van 45.000 euro per jaar volgend jaar met maar liefst 60% gekort! En op het overblijvende bedrag wordt in 2022 nogmaals 5% in mindering gebracht.

Tegelijk wordt het huidige subsidiesysteem vervangen door een nieuw systeem, de zogenaamde subsidie deelverordening sport. Hierbij vervalt de waarderingsubsidie en blijft alleen een aangescherpte activiteitensubsidie over. En laat die waarderingsubsidie nu net die subsidie zijn, waar veel sportclubs elk jaar op kunnen rekenen als 'zekere' bijdrage van de gemeente.

Intussen hangen op veel plaatsen in Tiel prachtige reclameborden met als motto 'Tiel beweegt'. Een campagne van de gemeente Tiel om zoveel mogelijk mensen meer te laten bewegen. Maar de sportverenigingen die de Tielse burgers tot activiteiten moeten bewegen worden, zonder dat hier ruchtbaarheid aan is gegeven, fors in de financiële wielen gereden.

Hopelijk zijn er voldoende raadsleden in Tiel die de sport een warm hart toedragen en zich zullen verzetten tegen de voorgenomen bezuinigingen op de sportsubsidies. En dat de campagne 'Tiel beweegt' niet in de praktijk moet worden vertaald naar 'Krijg het heen en weer'.

Ed Roelofs

voorzitter ETJBV "De Teerling"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden