Besmettingen bij eierenbedrijf Ochten

Bij eierproductiebedrijf Interovo Egg Group in Ochten zijn afgelopen week 35 medewerkers positief getest op het coronavirus. Het bedrijf heeft direct maatregelen genomen om verdere besmettingen te voorkomen. GGD Gelderland-Zuid voert bron- en contactonderzoek uit. 

Ochten - Alle ruim 200 medewerkers zijn getest. Daarnaast zijn ook bijna 40 anderen, zoals vrachtwagenchauffeurs die het bedrijf regelmatig bezoeken, getest. 35 van de geteste personen bleken besmet te zijn met het coronavirus. De bron van de besmettingen is op dit moment nog niet in beeld.

Maatregelen
Alle positief geteste mensen zijn direct in isolatie gegaan en hun huis- en reisgenoten in quarantaine. Het bedrijf heeft onmiddellijk maatregelen getroffen om nieuwe besmettingen te voorkomen. Zo is onder andere de productie gehalveerd voor in ieder geval de komende 2 weken om 1,5 meter afstand tussen medewerkers continu te kunnen borgen. De GGD heeft de genomen maatregelen onderzocht en positief beoordeeld. Daarnaast heeft de GGD aanvullend advies gegeven, zoals het structureel uitvoeren van een gezondheidscheck voor binnenkomst bij het bedrijf. De GGD blijft de komende weken in nauw contact om de situatie en ontwikkelingen te monitoren.

Aanleiding
Aanleiding voor het testen van alle medewerkers was een groep van 6 medewerkers met coronagerelateerde klachten die zich hebben laten testen. Daarop besloot het bedrijf preventief ook alle andere medewerkers en frequente bezoekers te laten testen.

GGD Gelderland-Zuid

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden