Hertenkamp Tiel genomineerd voor campagne

Het ANWB Fonds helpt maatschappelijke initiatieven die Nederland mobieler, toegankelijker of verkeersveiliger maken. Met de campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft het ANWB Fonds per provincie € 10.000,- aan het mooiste project. Het Hertenkamp in Tiel, waar o.a. cliënten van ’s Heeren Loo dagelijks werken, is genomineerd voor deze investering.

Tiel - Het Hertenkamp in Tiel is een kinderboerderij in het centrum van Tiel. Het park wordt op ideële basis geëxploiteerd door de Stichting Hertenkamp Tiel. Boomwortels en vorst zorgen ervoor dat de wandelpaden in het hertenkamp beschadigen. Dit heeft tot gevolg dat het park minder goed toegankelijk wordt. Om mensen die minder mobiel zijn en rolstoelgebruikers toch een goede toegang tot het park te bieden, moet het Hertenkamp investeren in bestrating en renovatie van de diverse paden. Met de bijdrage van het ANWB Fonds zou het Hertenkamp dit kunnen realiseren.

Creatieve en sociale functie

Het Hertenkamp heeft een belangrijke creatieve en sociale functie. Het is een druk bezochte locatie waar jong en oud elkaar in een gezellige, inspirerende en natuurlijke omgeving ontmoeten en contact maken. Daarnaast biedt het Hertenkamp jeugd de mogelijkheid om op een educatieve en prettige manier kennis te maken met verschillende dieren.

Werkervaringsplek

Het Hertenkamp biedt daarnaast werkervaring plaatsen aan leerlingen van de Brede Zorgschool “de Cambier” , die drie maal per week met een groep van ca. zes mensen onder begeleiding van hun leerkrachten aanwezig zijn. Tevens biedt het Hertenkamp dagelijks ontwikkelingsgerichte dagbesteding voor zo’n 10-15 mensen met een verstandelijke beperking van ’s Heeren Loo.

Help het Hertenkamp

Vind jij dat het Hertenkamp deze investering moet ontvangen? Stem dan voor het Hertenkamp op de website van het ANWB Fonds. https://www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/anwb-fonds-helpt-je-op-weg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden