rijen dozen met notariële akten in een depot bij het RAR
rijen dozen met notariële akten in een depot bij het RAR (Foto: RAR)

Puzzel je mee?

Hou je van puzzelen en van lokale geschiedenis? Dan hebben we een leuk project voor je! Het RAR zoekt enthousiaste mensen die online gegevens uit notariële aktes willen invoeren. 

Tiel - Zo wordt deze waardevolle informatie makkelijk doorzoekbaar. Het invoeren doe je gewoon thuis vanuit je luie stoel.

200 meter akten

Bij het RAR liggen ongeveer 315.000 notariële akten; zo’n 200 meter in totaal. Deze akten zijn een rijke bron voor onderzoekers. Ze geven een kijkje in het dagelijks leven van vroeger. Je ziet bijvoorbeeld hoe mensen huizen verkopen en afspraken maken over erfenissen en schulden.

Vele Handen

Projectbegeleider Minte Poldervaart van het RAR: “We hebben op de website Vele Handen het project Waarvan akte! aangemaakt. Met de 30 vrijwilligers die op dit moment meehelpen, zou het invoeren ongeveer 5 jaar duren. Maar als er bijvoorbeeld 300 mensen zouden helpen? Dan kunnen we met een halfjaar klaar zijn!” 

Doe je mee?

Ga naar http://bit.ly/projectWA klik op de blauwe knop ‘Meedoen aan dit project’, meld je gratis aan en je kunt direct aan de slag!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden