straatkinderen in Mwanza ontvangen onderwijs
straatkinderen in Mwanza ontvangen onderwijs (Foto: Stichting Upendo Daima)

De Boekenlegger schenkt 250.000€ aan kindertehuis in Tanzania

Eind deze maand zal De Boekenlegger, de tweede hands boekenwinkel in Tiel, wederom 6000€ schenken aan Upendo Daima, het kinderopvangtehuis voor straatkinderen in Mwanza, Tanzania.

Tiel - Daarmee wordt over een periode van ruim 16 jaar het totaal gedoneerde bedrag van een kwart miljoen overschreden.

Dit is mogelijk gemaakt dankzij de vele gulle giften van tweedehands boeken uit de regio Tiel en dankzij de 25 vrijwilligers die in de winkel in de Vleesstraat in Tiel en in het filiaal in Zennewijnen de boeken te koop aanbieden. Daarnaast verzorgen zij ook de verkoop via internet (www.boekenleggertiel.nl).

De internetverkoop is tijdens de Coronaperiode van groot belang geweest en is gelukkig sterk toegenomen. Dat was een welkome bijdrage in de opbrengst, omdat de winkel tijdens de eerste corona golf 9 weken gesloten is geweest en de vele boekenmarkten in het land, waar de Boekenlegger ook altijd aan deelnam, werden afgelast.

In de winkel is een ruim assortiment boeken in vele categorieën aanwezig, van romans en thrillers, tot kunstboeken, geschiedenis, esoterie en kinderboeken.

Om de verkoop voor de feestdagen verder te stimuleren en de gift van 6000€ mogelijk nog wat te verhogen, zal De Boekenlegger van zaterdag 21 november t/m zaterdag 28 november het gehele winkelassortiment met 50% korting aanbieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden