vlnr Robin en Lucas van Zetten, Jaap van Laar, Cas Timmer, Dylan Klos en Bram Hoogakker
vlnr Robin en Lucas van Zetten, Jaap van Laar, Cas Timmer, Dylan Klos en Bram Hoogakker (Foto: hvdh)

Karateka kids beleven veel plezier

In de eerste helft van dit jaar kon er een tweetal maanden niet getraind worden in verband met de lockdown voor het coronavirus.

Regio - Maar inmiddels is de karateschool al weer volop aan de gang. Iedere maandag (Dodewward), dinsdag (Ochten) en donderdagavond (Echteld) wordt er hard getraind door de diverse karateka’s

Karate is een dynamische sport waarbij hoofdzakelijk gebruik gemaakt wordt van een speciaal soort vuiststoten, trap- en slagtechnieken en in mindere mate werp technieken. Deze worden bij de karateschool methodisch aangeleerd en kunnen binnen het kader van een aantal spelregels op sportieve wijze in wedstrijdvorm op elkaar worden toegepast zodat lichamelijk  letsel wordt uitgesloten.

Binnen de dojo (oefenruimte waar je het karate traint) probeert de karate school de kinderen respect voor elkaar en voor anderen aan te leren. De karateschool streeft ernaar om veiligheid te bieden op het sociale, fysieke maar ook het mentale vlak. Ook krijg je er een betere conditie door en wordt je fitter.  Uit de jarenlange ervaring weet de karateschool inmiddels dat het zelfvertrouwen van een karateka groeit. Kinderen die moeite hebben om voor zich zelf op te komen krijgen meer zelfvertrouwen en durven voor zichzelf op te komen, gaan anders bewegen en gaan op die manier zich veiliger voelen.

Op de foto een aantal karateka’s die onlangs begonnen zijn met deze fascinerende sport in Dodewaard .

De karateschool nodigt je uit om een keer mee te komen doen. Dit geldt voor jongens en meisjes, maar ook mannen en vrouwen. 

Voor meer informatie of een gratis proefles, Hans vd Hatert  06-18304925

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden