Foto:

Gemeentebelangen Buren gaat werken met enquêtes

Gemeentebelangen Buren is een partij waarbij de mening van inwoners continu centraal staat. Omdat, vanwege de beperkende voorwaarden die de Corona pandemie met zich meebrengt, het op dit moment niet mogelijk is om kernbijeenkomsten te organiseren, heeft Gemeentebelangen Buren hiervoor een alternatief gevonden in de vorm van enquêtes.

Buren - Op deze manier kunnen inwoners toch het gesprek met ons aan over belangrijke onderwerpen.

Meepraten

Fractievoorzitter Sander van Alfen: “Inwoners hebben meegeschreven aan ons verkiezingsprogramma en we vinden het belangrijk dat inwoners ook meepraten over de uitvoering daarvan.


Normaal gesproken zochten wij de bewoners fysiek op en organiseerden we met regelmaat kernbezoeken. Met het organiseren van kernbezoeken gaven wij inwoners de mogelijkheid om zaken met ons te bespreken en konden wij hen vragen stellen over besluiten die de komende tijd genomen moesten worden.

Covid-19

Door het Coronavirus is het op dit moment echter niet mogelijk deze kernbezoeken te organiseren. Dat vinden we verschrikkelijk jammer. We willen namelijk wel met de inwoners in gesprek blijven en onze dilemma’s aan hen voorleggen. Daarom heeft ons raadslid Wander van Laar een instrument bedacht om dit te kunnen doen, we gaan werken met maandelijkse enquêtes”.

Enquêtes

Wander van Laar: ”Op onze website www.gemeentebelangen-buren.nl


zullen we elke maand een nieuwe enquête plaatsen. Inwoners kunnen hun mening geven over een bepaald onderwerp en ook aangeven of ze een melding willen ontvangen als de volgende enquête wordt geplaatst. Daarnaast houden we ze natuurlijk op de hoogte van de uitkomsten en wat wij als politieke partij met de inspraak hebben gedaan”.

De eerste enquête staat nu op onze website. Deze is te vinden via www.gemeentebelangen-buren.nl/enquete


Het onderwerp is deze maand de Regionale Energie Strategie en betreft vragen rondom de stelling:


Wat ons betreft geen extra windmolens in de gemeente Buren.

Naast de enquêtes hopen we natuurlijk op korte termijn weer kernbijeenkomsten te kunnen organiseren.

De enquête (RES) van de maand november start op vrijdagavond 13 november 2020 en sluit op donderdagavond 10 december 2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden