Tiel, 14 november 2020
Walter de Bruijn van Enjoy
Foto Jan Bouwhuis.
Tiel, 14 november 2020 Walter de Bruijn van Enjoy Foto Jan Bouwhuis. (Foto: Jan Bouwhuis)

Bijbaan om het eigen bedrijf te redden

Hoe hou je een horecabedrijf overeind in coronatijd? Walter de Bruijn, eigenaar van lunchroom Enjoy in Tiel, stapte naar een uitzendbureau en nam er tijdelijk een baan bij. "Personeel ontslaan is wel het laatste wat ik wil."

Tiel - "We hebben een goed team en dat wil ik graag zo houden voor de toekomst", legt horeca-ondernemer Walter uit. Het team waar hij het over heeft, bestaat uit drie dames die zich momenteel vooral met het afhaalloket van de lunchroom bezighouden. "Gasten mogen we nu niet ontvangen en ook de bezorgdienst voor bedrijven ligt vrijwel stil, omdat er geen groepsbijeenkomsten meer zijn. En veel mensen werken nu thuis. Gelukkig zijn er hier in de Waterstraat nog wel passanten die een broodje en een drankje komen halen, maar daar kunnen we niet van draaien: de omzet is beperkt maar de vaste kosten, zoals huur, lopen gewoon door."

Overleven

In het voorjaar, tijdens de eerste coronagolf, is de lunchroom drie maanden dicht geweest. Loonkostensteun van de overheid en uitstel van huurbetaling hielp het bedrijf door deze periode heen, maar tijdens de huidige tweede lockdown begint het toch echt te knellen. "Ik krijg zelf, als eigenaar, geen loonsubsidie en raak als het zo doorgaat flink in de schulden. Dat zie ik niet zitten, dus ben ik op zoek gegaan naar een andere inkomstenbron. Een tijdelijke bijbaan. Bizarre tijden vragen om bizarre maatregelen."

Drieploegendienst

Walter ging op zoek naar eenvoudig werk dat hij snel onder de knie kon krijgen en waarmee hij zonder problemen kan stoppen als de horeca de deuren weer opent. Hij informeerde bij bekenden en kreeg de tip om contact op te nemen met Uitzendbureau Rivierenland. "En toen ging het snel. Op donderdag had ik een gesprek met het uitzendbureau en op maandag was ik al aan het werk bij HSK, een recyclingsbedrijf voor automaterialen op Medel. Ik help onder meer bij het onderhoud van machines en het aanvullen van materialen, geen moeilijk werk. Drieploegendienst is best wennen, maar het heeft als voordeel dat ik overdag ook regelmatig mijn gezicht laten zien in de lunchroom. Ik heb veel taken kunnen delegeren maar achter de schermen blijf ik wel betrokken. Dus eigenlijk heb ik nu twee banen, best pittig."

Respect

De meeste bedrijven nemen bij voorkeur personeel aan voor een langere periode, maar het uitzendbureau en zijn nieuwe werkgever hebben begrip voor de situatie van Walter. "Ze accepteren dat ik eerstdaags weer vertrek en op dagen dat ik dringend nodig ben in mijn eigen bedrijf, kan ik mijn werktijden aanpassen. Ook mijn collega's bij HSK reageren positief, ze zien dat ik niet te lui ben om te werken." Walter weet net als alle andere horeca-ondernemers niet hoe lang de huidige lockdown nog zal duren. "Hopelijk kan ik mijn medewerkers hiermee binnenboord houden en het bedrijf door de crisis loodsen."

Corien Remijn

"Bizarre tijden vragen om bizarre maatregelen"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden