Foto:

Veilinghof in kerstsfeer met plaatsen kerstboom

De bewoners van Veilinghof in Tiel ontvingen op 18 november van KleurrijkWonen en hoveniersbedrijf v.d Bijl & Heierman een bijna vier meter hoge kerstboom. 

Tiel - De boom is een speciale schenking van v.d Bijl & Heierman, om de gezellige kersttijd dicht bij huis te halen. Twee leden van de bewonerscommissie hielpen bij het plaatsen van de boom in de tuin van het wooncomplex. 

Bewoners blij met nieuwe kerstboom

De (90-jarige) heer Rien Lagarde van de Bewonerscommissie vertelde het erg te waarderen dat ook dit jaar een boom geplaatst kon worden: “De bewoners van ons complex kijken hier erg naar uit. Het is al een ruim 15-jarige traditie. In de tweede week van december doen we er zelf lichtjes in. Hiermee brengen wij ons complex een beetje in de kerstsfeer. Dit jaar is het extra belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Het is ook mooi dat er nu een kerstboom met kluit staat, zodat deze boom het hele jaar door kan blijven staan.” 

Op gepaste afstand

Het was natuurlijk leuk geweest als iedereen de plaatsing van de kerstboom van dichtbij mee kon maken. Arjan Woesthoff van KleurrijkWonen legt uit: “Normaal gesproken zijn alle bewoners van het complex welkom om erbij te zijn. In verband met de coronamaatregelen was het dit jaar anders. We konden alleen enkele leden van de bewonerscommissie verwelkomen. Gelukkig hebben bewoners vanaf het balkon mee kunnen kijken, zodat zij er toch - op afstand - bij konden zijn”. 

Een kerstboom die blijft

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Henk van de Gees van v.d. Bijl & Heierman geeft aan dat zij bewust gekozen hebben voor een kerstboom met kluit: “We weten zeker dat deze boom heel goed verzorgd gaat worden. De heer Lagarde heeft namelijk al veel ervaring met het verzorgen van dennenbomen. In de tuinstrook achter het complex staan metershoge exemplaren, die de heer Lagarde nu al weer ruim 15 jaar verzorgt”. De heer Lagarde vindt het prima om er nog een boom bij te hebben: Ik tuinier met heel veel plezier en ben vaak bezig in de tuin. Het is ook een mooie manier om in contact te blijven met de andere bewoners. Iedereen die langsloopt, maakt wel even tijd voor een praatje”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden