Kinderopvang met moestuin

Op maandag 4 januari 2021 opent Kinderopvang Het Kasteeltje haar derde Kinderdagverblijf genaamd Het Troonkasteel. Het Troonkasteel is specifiek gericht op het bieden van gezonde kinderopvang. We hanteren hier het concept "Groene vingers".

Tiel - Kinderdagverblijf Het Troonkasteel is gelegen aan de Mr. Rinkstraat 17 in Tiel. Wij mogen op kinderdagverblijf Het Troonkasteel 12 kinderen ontvangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Hiernaast hebben wij hier tevens een BSO-locatie, genaamd de Troonkamer. Deze BSO-locatie bestaat reeds. Eerst was slechts een gedeelte van het pand in het bezit van Kinderopvang Het Kasteeltje, maar sinds de zomer is het gehele pand in ons bezit. Na een flinke verbouwing, schoonmaken en opnieuw inrichten mogen we nu in plaats van 11 kinderen voor de BSO-locatie zelfs 22 kinderen opvangen.

Naast het verbouwen van de binnenruimtes, wordt ook de buitenruimte helemaal aangepast aan de wensen van het Kinderdagverblijf en de BSO. De tuin wordt volledig omgetoverd tot een natuurlijke omgeving met fruitbomen, natuurlijke speelmaterialen en een groot aangelegde moestuin, waarin wij samen met de kinderen allerlei verschillende soorten groenten en fruit kunnen zaaien, onderhouden, oogsten, koken en natuurlijk lekker opeten!

Kinderen met een moestuin gaan vanzelf gezonder eten. Buiten zijn is voor kinderen heel belangrijk en een groene omgeving is gezond. Dit zijn de drie speerpunten van ons nieuwe concept.

De voordelen van een moestuin voor kinderen op een rij:

Met een moestuin leren kinderen hoe alles groeit.

Kinderen leren voedsel waarderen.

Kinderen met een moestuin eten meer groenten.

Kinderen met een moestuin ontwikkelen respect voor de natuur.

Kinderen leren verantwoording dragen in de moestuin.

Kinderen met een moestuin zijn aardiger voor elkaar.

Kinderen met een moestuin proeven en eten eerder en meer groenten.

Het concept "Groene vingers" komt ook op een spelende manier terug in de activiteiten.

Hiernaast bieden wij voeding aan binnen de schijf van vijf, hiermee kunnen we lekker gevarieerd en gezond eten en drinken. Ook zorgen wij ervoor dat we minimaal 2 uur per dag buiten zijn met de kinderen, waar ze lekker kunnen ontdekken, in welke weersomstandigheid dan ook.

Ouders/verzorgers kunnen vanaf nu een rondleiding aanvragen voor Kinderdagverblijf het Troonkasteel via https://www.hetkasteeltjetiel.nl/contact/rondleiding-aanvragen/ of bellen met 0344-655 554.

Kinderopvang Het Kasteeltje
Onder de naam Het Kasteeltje B.V. bieden wij opvang aan kinderen van 0-13 jaar in het centrum van Tiel. Onze organisatie bestaat uit 3 kinderdagverblijven en 3 buitenschoolse opvang locaties. Ook bieden wij voorschoolse opvang aan. Wij zien ons zelf als een kleinschalige organisatie waar aandacht voor elkaar centraal staat. Wij communiceren middels korte lijnen, de ouders/verzorgers hebben snel en direct contact met de leiding en planning. In onze opvang streven wij naar optimale zorg, aandacht en liefde voor het kind. Tevens hebben wij aandacht voor de wijze waarop de ouders/verzorgers het kind groter wilt laten groeien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden