schilderij met hulpkreet in de etalage van het CPT
schilderij met hulpkreet in de etalage van het CPT (Foto: Cisca van de Riet)

Creatief Platform Tiel wordt dakloos

Tiel - Het Creatief Platform Tiel moet nog geen jaar nadat ze haar deuren opende alweer op zoek naar een ander onderkomen. De laagdrempelige expositieruimte waar mensen ook vaak creatief bezig waren moet worden verlaten, want de winkel is per 1 december verhuurd.

We hadden lang geschikte ruimte gezocht, zegt bestuurslid Corry Jansen. Het idee ontstond toen er steeds meer winkelleegstand kwam. We wilden lege etalages vullen met kunst en zo het centrum wat opvrolijken. Van het een kwam toen het ander: we kregen de beschikking over dit prachtige pand met een grote kelder. We waren superblij dat de winkeleigenaar deze ruimte tijdelijk voor een zeer klein prijsje wilde laten gebruiken, zegt Jansen. Ook het Tielse publiek was enthousiast over de komst van de galerie/winkel. We hadden er nog wel veel langer willen zitten, maar helaas, het vertrek is nog onverwacht snel. We zijn nu dakloos.

Ook zouden we de laatste twee weken van december met zijn allen de winkel een fikse opknapbeurt geven, daarvoor weten we het dus wel net op tijd. Wie weet vinden we snel een andere ruimte, daar gaan we daar aan de slag.

Wanneer u iets weet of ruimte beschikbaar hebt voor onze kunstenaars, dan horen wij dat heel graag op: info@creatiefplatformtiel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden