Foto:
aangeboden door Dynamiet Nederland

Wat houdt een BKR registratie in? En hoe kom je er vanaf?

BKR registratie is een woord dat je vaak voorbij hoort komen, maar wat is het eigenlijk precies? Als jij een lening afsluit, krijg je hiervoor automatisch een BKR registratie. Alle leningen tellen hierbij. Een voorbeeld van een BKR registratie is de hypotheek voor je huis. Dit is een BKR registratie die heel veel mensen in Nederland hebben. Ook een studielening is een lening waar veel mensen een BKR registratie van krijgen. Echter, het gaat niet alleen om deze grote leningen. Als je bijvoorbeeld bij een webshop een bestelling doet die je achteraf gespreid betaalt, krijg je ook een BKR registratie. Als je gewoon goed aan deze betalingsverplichting voldoet, is er verder niets aan de hand. Echter, als je een keer niet betaalt, heb je meteen een aantekening in het BKR register. En dat wil je natuurlijk niet, want hierdoor kan het moeilijker zijn om bijvoorbeeld een hypotheek voor bijvoorbeeld een huis te kunnen afsluiten. Zo’n negatieve BKR registratie wil je het liefst natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. De vraag is alleen: hoe doe je dit?

Je BKR verwijderen: hoe doe je dat?

Als je je BKR wil verwijderen, kan dit best een uitdaging zijn. Je komt er namelijk niet zomaar vanaf. Echter, het is ook niet onmogelijk om er vanaf te komen. Hiervoor is het vaak wel nodig om een organisatie in te schakelen die hierin gespecialiseerd is. Zo’n organisatie weet precies welke methodes ze kunnen inzetten om jouw BKR registraties te laten verwijderen. Door het aankaarten van misstanden en het starten van juridische procedures kunnen zij jou vaak al veel verder helpen. Vaak staan er ook veel slordigheden van banken in jouw BKR register. Deze kunnen vaak eenvoudig opgelost worden. Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook de grote BKR registraties. Met de juiste kennis en expertises kan het sommige organisaties zelfs lukken om hier iets aan te kunnen veranderen. Het inschakelen van een organisatie die jou kan helpen je BKR te verwijderen, kan dus zeker een nuttige optie zijn.

Een BKR toetsing laten uitvoeren op jouw BKR register

Om jouw BKR registraties succesvol te kunnen laten verwijderen, is eerst een BKR toetsing nodig. Hierin kan een organisatie jouw BKR registraties toetsen en kijken waar verwijdering mogelijk is. Soms is verwijdering te hoog gegrepen, maar kunnen de registraties na een BKR toetsing wel aangepast worden. Omdat een BKR registratie jou enorm in de weg kan staan tijdens jouw leven, gaan de helpende organisaties vaak in gesprek met de schuldeisers. Met een beroep op het AVG gaan zij langs met jouw persoonlijke verhaal. Zij dwingen de schuldeisers dan tot een belangenafweging. Hiermee is vaak al een hoop te regelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden