Foto:

Unieke intocht met TV-sint in Lienden

De intocht van sinterklaas in Lienden is afgelopen vrijdag groots gevierd met een online TV show. Niemand minder dan Profpiet (bekend uit De Club van Sinterklaas) en natuurlijk sinterklaas (geadviseerd door Bram van der Vlugt) waren uitgenodigd om deze 30ste intocht mee te vieren.


Lienden - Meer dan 2.500 huishoudens keken afgelopen vrijdagavond naar de live uitzending. Kinderen konden meespelen met de Sint & Friends KidsQuizLive en stuurden massaal foto’s naar de studio die op de ‘social wall’ getoond werden. sinterklaas beantwoorde vragen van kinderen en de winnaar van de quiz mocht bellen met sinterklaas in de studio.


‘’We krijgen geweldige reacties uit Lienden en daarbuiten’’, zegt Bas van den Brink van Boekdesint.nl, organisator van het feest. ‘’Vanwege het 30-jarige jubileum wilde ik dit jaar groots uitpakken. Daarom polste ik vorig jaar de Profpiet en vroeg ik Bram van der Vlugt of hij sinterklaas in Lienden wat advies zou kunnen geven. Daar had hij erg veel zin in!’’, laat Van den Brink weten.


Het organiseren van een intocht in deze bijzondere tijd ging niet zonder slag of stoot. De plannen zijn meermaals flink omgegooid om aan de richtlijnen van het RIVM en Gemeente Buren te kunnen voldoen. ‘’Het is hartverwarmend hoe Gemeente Buren met ons mee heeft gedacht’’, laat Bas van den Brink weten. ‘’Ik had nooit durven dromen dat ik mijn 10-jarig jubileum van boekdesint.nl en het 30-jarig jubileum van de intocht zo zou vieren.’’


Uitzending terugkijken? Zoek in Youtube naar ‘Livestream Sint in Lienden’ of ga naar facebook.com/sinterklaasinlienden.


Bas van den Brink

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden