Foto: Johan Seijbel

Zilveren medailles voor Wijndomein Auansati

Wij zijn de trotse eigenaren van een jong bedrijf: Wijndomein Auansati. Bij de wijnkeuring dit jaar hebben onze eerste wijnen meteen 2 zilveren medailles behaald. Daar zijn we trots op! 

Kerk-Avezaath - Wijndomein Auansati is een kleine wijngaard van een 0,5 hectare in de Betuwe. Vanaf de zomer 2015 zijn wij, Jan Everts en Karin Eizema, van start gegaan om een eigen bedrijf op te zetten. Ons doel is het maken van mooie wijnen, waar ook andere mensen van kunnen genieten. Dit doen we niet als broodwining, maar puur vanuit een passie voor mooie wijnen en het productieproces daaromtrent. In verband met Corona hebben we geen evenementen maar je bent altijd van harte welkom voor een bezoek in Kerk-Avezaath.

In 2019 konden we voor het eerst oogsten. Hier zijn twee wijnen van gemaakt: Auansati Wit en Auansati Rosé. In februari van dit jaar hebben we onze wijnen voor het eerst geproefd. Het resultaat van al het werk was eindelijk daar. Blij verrast waren we van het resultaat en onze wijnmaker Diederik Beker van het Betuws Wijndomein raadde ons aan om de wijnen ook in te sturen naar de Wijnkeuring 2020 voor de Lage landen. In september hebben we van beide wijnen een aantal flessen opgestuurd en daarna begon het wachten. Eind oktober kregen we de uitslag en tot onze grote vreugde bleken zowel Auansati wit 2019 als Auansati Rosé 2019 een zilveren medaille te hebben ontvangen. 

De Wijnkeuring van de Lage Landen wordt jaarlijks uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse; de Nederlandse en Belgische wijnen worden gezamenlijk met Duitse wijnen gekeurd volgens dezelfde criteria. Dit instituut is een professionele instelling dat ieder jaar meer dan 16.000 wijnen keurt. Voor Duitsland worden de uitslagen van die keuringen bekend gemaakt in de Landesprämierung.

Meer info: https://wijn.nl/nieuws/persbericht-14-gouden-medailles-bij-wijnkeuring-van-de-lage-landen-2020/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden