Peerenbosch volop in beweging

De initiatiefnemer van Landgoed Het Peerenbosch in Erichem wil een landgoed met zes woningen in de vrije sector en veertien levensloopbestendige sociale huurwoningen creëren. Het is de bedoeling dat het landgoed na realisatie wordt opengesteld. Het college van burgemeester en wethouders kijkt positief naar deze ontwikkeling.

Maurik / Erichem -  Het plan is om in 2022 te starten met de realisatie van een nieuw landgoed in Erichem. Op dit landgoed aan de Erichemseweg komen maximaal zes woningen. Een voorwaarde is dat er naast deze zes koopwoningen ook veertien goedkope levensloopbestendige huurwoningen worden gebouwd aan de Mierlingsestraat in Erichem. De huur van deze woningen mag maximaal tot de sociale huur toeslaggrens reiken. De ontwikkelaar zal de huurwoningen na realisatie verkopen aan woningstichting Thius.

Om beide ontwikkelingen mogelijk te maken dient het bestemmingsplan te worden gewijzigd. Het is de planning dat de planologische procedure in 2021 wordt gevolgd. De gemeenteraad dient het bestemmingsplan uiteindelijk gewijzigd vast te stellen.

Wethouder ruimtelijke ontwikkelingen, André van den Hurk, is blij dat Peerenbosch in beweging is: “De locatie van het landgoed is een mooie plek om zes luxe woningen te bouwen, maar we vinden het ook belangrijk dat er goedkopere woningen te vinden zijn. De huurwoningen aan de Mierlingsestraat leveren daarom een belangrijke bijdrage aan de doelstelling in het huisvestigingsbeleid.”

Gemeente Buren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden