Provincie ondersteunt actie Orange the World


<p>Leefbaarheidsgedeputeerde Peter van &#39;t Hoog ondersteunt oranje-verlichtingsactie Orange the World.</p>

Leefbaarheidsgedeputeerde Peter van 't Hoog ondersteunt oranje-verlichtingsactie Orange the World.

(Foto: )

Provincie ondersteunt actie Orange the World

Provincie Gelderland zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne van Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november het Huis der Provincie oranje. 

Regio - Thema 2020Het thema van de Orange the World campagne in Nederland dit jaar is: “Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd”. In Nederland krijgt 45% van de vrouwen te maken met geweld. Momenteel meldt slechts 10% van de vrouwelijke slachtoffers dit bij een instantie. Vaak zijn al vele geweldsincidenten gebeurd voor dit gebeurt. De overheid wil helpen het taboe op melden weg te nemen door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken. Zeker nu, tijdens de coronacrisis, er meer berichten komen van een toename van geweld achter de voordeur en cybergeweld. 

Woensdag 25 november is door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, start daarom vandaag en zal eindigen op 10 december. Dit zijn de ‘16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen. In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. 

Ook het provinciehuis wordt dus oranje verlicht. Tegelijkertijd overigens met verschillende, andere Arnhemse gebouwen. Leefbaarheidsgedeputeerde Peter van ’t Hoog: “Ik schrik enorm van het hoge percentage meisjes en vrouwen dat te maken krijgt met geweld. Veelal vanuit een omgeving die juist veilig zou moeten zijn. Daarom hoop ik dat deze slachtoffers hulp durven te zoeken bij de juiste instanties. We staan achter hen en daarom ondersteunt provincie Gelderland deze actie.” 

De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden