Zonnepark Echteld stap dichterbij

Zonnepark Echteld stap dichterbij

Vattenfall mag een zonnepark gaan bouwen bij Echteld. Afgelopen week ging de gemeente Neder-Betuwe akkoord met het verlenen van de benodigde vergunningen. Daarmee is de komst van het zonnepark een stap dichterbij gekomen.

Echteld - Puck Sanders, omgevingsmanager Vattenfall, toont zich tevreden. “Zonneparken leveren een belangrijke bijdrage aan onze ambitie om fossielvrij leven binnen een generatie mogelijk te maken. We zijn blij dat we met dit park een concrete bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente en de gemeenschap. Het afgeven van de vergunning is altijd een belangrijke stap in een project. We kijken ernaar uit om de plannen om te kunnen zetten in realiteit.”

Zonneweide Spoorstraat moet komen tussen de A15 en de Spoorstraat in Echteld. De hoeveelheid stroom die het park gaat produceren komt overeen met het energieverbruik van drieduizend gemiddelde Nederlandse huishoudens. 50 procent van de groene stroom uit het zonnepark wordt gereserveerd voor huishoudens en bedrijven in Echteld zelf. Meer informatie over de lokale voordelen van het zonnepark staan op de webpagina van het project en geïnteresseerden kunnen zich hier ook aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Nu de vergunningen zijn afgegeven kan Vattenfall subsidie gaan aanvragen voor het park. Daarna wordt begonnen met de aanbesteding voor de bouw. Om de lokale economie te steunen streeft Vattenfall ernaar zoveel mogelijk werk te laten uitvoeren door lokale ondernemers, zoals grondverzetbedrijven en hoveniers.

De bouw van het park zelf staat gepland voor 2022.

Over Vattenfall

Vattenfall is een toonaangevend Europees energiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar de industrie elektrificeert, energie levert aan mensen thuis en het dagelijks leven moderniseert door innovatie en samenwerking. Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. Daarom jaagt het bedrijf de transitie naar een duurzamer energiesysteem aan met groeiende duurzame energieproductie en slimme energieoplossingen voor klanten. Vattenfall heeft ongeveer 20.000 medewerkers en opereert met name in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Frankrijk. Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden