De Hoge Hof: ‘Kom naar Open Dag’

De Hoge Hof: ‘Kom naar Open Dag’

Midden in het Betuwse dorp Kapel-Avezaath staat dorpsschool De Hoge Hof. De basisschool vervult als sinds het jaar 1839 een belangrijke functie in het dorp. Het huidige schoolgebouw dateert uit 1960 en kent multifunctionele toepassingen. Voor velen is het een ontmoetingsplek en het zorgt ook voor ‘leven’ in het dorp. De betrokkenheid van de dorpsbewoners met school is dan ook groot.

Kapel-Avezaath - De Hoge Hof is een echte dorpsschool; er wordt les gegeven aan kleine combinatiegroepen, de lijntjes tussen leerlingen, leerkrachten en ouders zijn kort en in school heerst veel rust en harmonie. Door de kleinschaligheid van deze kanjerschool is er veel verbondenheid tussen de leerlingen. Aan alle leerlingen wordt onderwijs op maat aangeboden, met als bijkomend voordeel, dat er veel aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling van de individuele leerling.

In 2019 is er een werkgroep opgericht, met als voornaamste doel het steviger op de kaart zetten van de school zodat meer ouders en leerlingen, ook van buiten Kapel-Avezaath, de school leren kennen. Deze werkgroep, genaamd werkgroep ‘De Toekomst’ heeft al vele acties ondernomen. Zo zijn er in de omgeving spandoeken en sandwichborden opgehangen, is er geflyerd en zijn alle inwoners al eens verrast met een kerstkaart en een bloemetje. Daarnaast heeft de werkgroep met behulp van enthousiaste dorpsbewoners een breed lesprogramma ontwikkeld, dat naast het reguliere onderwijs wordt aangeboden. Het aanvullende lesprogramma bevat onder andere lessen Techniek en Wetenschap, programmeren, wiskundelessen, kooklessen, schaken/dammen, schilderen en Frans.
Momenteel is de werkgroep onder andere bezig met het opzetten van een eigen BSO waarvoor wordt samengewerkte met diverse regionale partijen.

Vanuit de (landelijke) politiek komt steeds vaker de roep naar kleinere klassen. Recent is door onder andere de Algemene Onderwijsbond een petitie voor kleinere klassen aangeboden aan de Tweede Kamer. Basisschool De Hoge Hof schaart zich hier volledig achter. Het bevordert immers niet alleen de kwaliteit van het onderwijs, maar ook, niet onbelangrijk, het welzijn van de leerling en leerkracht.

Bent u benieuwd hoe er les wordt gegeven op basisschool De Hoge Hof? Kom dan naar de open dag op woensdag 9 december a.s. van 9.00 – 15.00 uur. Bent u niet in de gelegenheid om te komen? Volg dan onze livestream op 9 december a.s. op de Facebookpagina van werkgroep De Toekomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden