Installatie Tielse kinderraad


Foto: Jan Bouwhuis

Installatie Tielse kinderraad

Tiel - De afgelopen weken waren de jaarlijkse verkiezingen voor de Tielse kinderraad op 13 basisscholen in de gemeente. De stemmen zijn geteld en de 25 nieuwe leden zijn bekend. Maandag 30 november om 15.30 uur installeert burgemeester Hans Beenakker de nieuwe kinderraad tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis.

De kinderraad vergadert iedere maand. Elke vergadering heeft een gastvoorzitter. De kinderen bepalen zelf de agenda van de vergadering. Zij kunnen advies geven aan de gemeenteraad over onderwerpen die kinderen en jongeren aan gaan. Of plannen bedenken die voor hen belangrijk zijn. De jonge raadsleden kunnen dan aan de gemeenteraad vragen deze plannen uit te voeren. Bij hun raadswerk worden de kinderraadsleden ondersteund door een eigen griffier. Dit jaar vervult mevrouw Marianne Ohello-Vink deze belangrijke rol.

Het politieke vak leren
De kinderraad is bedoeld om jongeren al op jonge leeftijd te interesseren voor politiek. Al doende leren de kinderen het politieke vak en hoe de politiek in elkaar zit. Dat geldt niet alleen voor de kinderraadsleden, maar ook voor de andere kinderen op de deelnemende scholen. Want de kinderraadsleden kunnen in hun klas en andere klassen vertellen over wat zij leerden of bevraagd worden over onderwerpen die in de kinderraad worden besproken.

De eerste kinderraad werd geïnstalleerd in 2011 en is ontstaan op initiatief van scholen, scholieren en Tielse raadsleden.

(foto Jan Bouwhuis)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden