Gediplomeerde First Responders Recticel


Foto: Medicall Life Support

Gediplomeerde First Responders Recticel

Neder-Betuwe - Na een intensieve training op maat mag een aantal medewerkers van Recticel zich ‘First Responder’ noemen. Zij zijn opgeleid en bevoegd om taken van de bedrijfsbrandweer over te nemen.

De kersverse First Responders zijn opgeleid door ‘Brandweer Training Henk Strörmann’ uit Kesteren en Medicall Life Support uit Kesteren. Zij maakten in samenwerking met Veiligheidsregio Gelderland-Zuid speciaal voor Recticel een opleiding op maat. Dat is landelijk redelijk uniek. Advies, begeleiding en certificering gebeurde door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening NIBHV.

Voordat de diploma’s door burgemeester Jan Kottelenberg werden uitgereikt was er eerst een uitstekend verlopen oefening Bedrijfshulpverlening, in aangepaste en afgeslankte vorm zodat die coronaproof was, net zoals dat het geval was tijdens de opleiding.

De Belgische groep Recticel is sterk aanwezig in Europa en is ook actief in de rest van de wereld. Recticel heeft 98 vestigingen in 27 landen.
Op de website local.recticel.com/nl vindt u meer informatie over hun activiteiten in verschillende sectoren: soepelschuim, slaapcomfort, isolatie en de automobielwereld.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden