Op De Bataaf is het aftellen begonnen


Het nieuwe schoolgebouw van De Bataaf is bijna klaar.
Het nieuwe schoolgebouw van De Bataaf is bijna klaar. (Foto: SKOR)

Op De Bataaf is het aftellen begonnen

Het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Bataaf is bijna klaar. Nog een paar weken en dan kan er verhuisd worden naar een prachtig nieuwe school die perfect past bij het unitonderwijs.

Tiel - “We kijken erg uit naar de verhuizing”, vertelt directeur Paul Beumer. “Straks hebben we eindelijk een gebouw dat helemaal aansluit bij het unitonderwijs dat wij geven. De grote mooie werkruimtes met verschillende werkplekken bieden de kinderen de mogelijkheid hun eigen plek te kiezen. Hier werken ze aan taken die aansluiten bij hun ontwikkeling. Er zijn plekken om alleen te werken, maar de indeling stimuleert ook het samenwerken. Voor de instructies zijn er aparte ruimtes en speciale hoeken ingericht. Er is ook een speellokaal in de school en voor unit 2 en 3 is er een atelier voor bijvoorbeeld handvaardigheid en techniek.”

Momenteel wordt gewerkt aan de laatste afwerking. De wanden en deuren hebben effen en neutrale kleuren. De meeste zijn wit, enkele krijgen een grijze kleur. Paul: “Voor het interieur kozen we voor frisse groene en blauwe tinten. Dit wordt gecombineerd met donkergrijze en zwarte accenten en hout. Het wordt straks een mooi geheel, waarin alles op elkaar is afgestemd zodat het rust geeft.”

In de kerstvakantie, op maandag 21 december, begint de verhuizing. Paul: “Samen met het team van De Bataaf, het SKOR-klusteam en Mark Verheijden (staffunctionaris facilitair) zal er in de vakantie hard gewerkt worden. We brengen alle spullen over naar het nieuwe pand en richten de school in. Ook het nieuwe meubilair wordt dan geleverd. Op 5 januari starten de kinderen in het gloednieuwe schoolgebouw. Voor hen is het natuurlijk een hele verandering. Daarom zijn we aan het aftellen en laten we de kinderen regelmatig zien wat er in het nieuwe gebouw gebeurt. Ook geven we in het laatste weekend van de vakantie rondleidingen voor ouders en kinderen.”

Wilt u meer weten over De Bataaf en het unitonderwijs dat zij geven? Neem contact op met Paul Beumer via info@rkbs-debataaf.nl of bel met 0344 655044.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden