Struinen op woensdag 9 december puur natuur


Foto:

Struinen op woensdag 9 december puur natuur

Beste wandelaar,

Als je zoals ik elke maand in het prachtige natuurgebied loopt van de Dreumelse waard, dan zie je steeds weer verschillen. In december zie je minder kleur, maar de vogels zijn er nog steeds volop. De ganzen en de meerkoeten in de Vonkerplas. De aalscholvers op de langsdammen die hun vleugels uitspreiden. Soms een buizerd, een enkele keer een paar fazantenhennen. En altijd die kleine bruine vogels, ik vermoed graspiepers. Ik doe hierbij een foto van een graspieper.

In het water van de Vonkerplas (2 km lang) zwemmen ook vaak krakeenden en bergeenden. Vaak zijn er ook 1 of 2 paren zwanen. Het is nu niet de tijd ervoor, maar deze zomer waren er honderden zwaluwen die in de afkalvende oevers prachtige soms wel 1 meter diepe holen maakten en met hun jongen op insectenjacht gingen. En van de ganzen heb ik meerdere soorten gezien, vooral de grauwe gans, maar ook de kolgans en de brandgans en een enkele nijlgans. 

->>Ik ga woensdag 9 december weer van start, begin vanaf HR Het Veerhuis in Wamel aan de Veerweg. Vanuit Tiel goed met de Pont (mondkapje!) te bereiken. Neem de pont van 10.40 uur. Ik vertrek om 11.00 uur vanaf Het Veerhuis. Zorg voor je eigen lunch, die eten we zo rond 12.30 uur op aan de oever van de plas. Een zitmatje is handig. Omdat naar verwachting Het Veerhuis dan nog geen horeca heeft graag ook voor eigen drankje zorgen.

De bijdrage aan deze belevingswandeling is op vrijwillige basis. Van niets tot maximaal € 5 is goed.

Wil je me van tevoren even mailen of bellen als je mee wilt. Ik let op kleine groepjes, het terrein leent zich goed voor verspreiding. 

Ik verheug me op je komst. Het lijkt erop dat we met een oostenwind droog weer hebben dan.

Goed schoeisel is belangrijk, ook waterdicht.!

Tot binnenkort

Ton 

ProHapto voor

- Wandelcoaching en 

- Haptonomische coaching 

Ton Lammers

06-40585920 / 0344 631776

www.prohapto.nl

nl.linkedin.com/in/TonLammers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden