Basis voor duurzame samenwerking

Basis voor duurzame samenwerking

De gemeente Buren werkt samen met eCoBuren. Deze energiecoöperatie informeert en adviseert inwoners en ondernemers over de energietransitie. Dat is een belangrijke taak, waar eCoBuren financiële hulp bij nodig heeft. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de coöperatie de komende jaren financieel te blijven ondersteunen. 

Buren - Sinds oktober 2018 is eCoBuren in de gemeente Buren actief als lokale energiecoöperatie. ECoBuren zet zich in voor een verantwoorde en duurzame energietransitie, waarbij de overstap wordt gemaakt van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, zoals zon en wind. Deze ontwikkelingen zijn ondenkbaar zonder lokaal draagvlak en initiatieven vanuit de plaatselijke gemeenschap. De activiteiten van eCoBuren zorgen ervoor dat de inwoners en ondernemers zelf met duurzaamheid aan de slag kunnen gaan. De coöperatie realiseert daarnaast concrete projecten, zoals de zonnedaken aan de Hennisdijk en het pilotproject met laadpalen aan de Onderdreef te Buren. En er zullen er ongetwijfeld meer volgen.

Subsidie

De activiteiten van eCoBuren zijn niet kostendekkend. Verder is eCoBuren als jonge coöperatie nog in ontwikkeling. Na een opstartsubsidie is een bijdrage voor de algemene kosten nog steeds nodig. Met een subsidie kan eCoBuren zich verder ontwikkelen naar een kostendekkende organisatie. Om ervoor te zorgen dat eCoBuren ook de komende jaren voor onze inwoners activiteiten op het gebied van duurzaamheid kan ontwikkelen, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de coöperatie een meerjarige prestatiesubsidie te geven.

Pieter Neven, wethouder duurzaamheid, is blij met dit besluit. “Op deze manier leggen we als gemeente de basis voor een duurzame samenwerking met eCoBuren. En dat is goed nieuws voor de duurzaamheidsopgave die we als gemeente hebben, voor onze inwoners en natuurlijk voor het klimaat!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden