Oprichting triathlonvereniging Trihalis

Met dit schrijven stel ik U graag op de hoogte van de oprichting en start van activiteiten van triathlonvereniging Trihalis. Trihalis is voortgekomen uit de triahlonafdeling van TZC Vahalis. 

Regio - Al meer dan 25 jaar was deze afdeling actief in de regio Tiel/Culemborg/Geldermalsen. Door verschillen van inzicht over de te volgen koers in de nabije en verdere toekomst tussen de verschillende afdelingen, hebben de triatleten besloten zich te verenigen in de nieuwe zelfstandige vereniging Trihalis.

De vereniging telt nu al 113 leden, van beginnende triatleten tot meervoudige Ironman-deelnemers. De doelstelling is om de komende jaren gestaag door te groeien om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden de mooie triathlonsport te kunnen beoefenen in de Betuwe. Vanwege de groei in de triathlonsport over de afgelopen jaren ziet Trihalis een belangrijke rol weggelegd om een plek te bieden om betaalbaar te kunnen sporten in een veilige, gezellige omgeving, voor jong en oud en voor alle niveaus. Om de sport onder de aandacht te brengen van een breder publiek zal jaarlijks ook een kennismakingstraject worden aangeboden onder de naam Start2Tri onder auspiciën van de NTB.

Ook de prestatiesport krijgt ruimte bij Trihalis. In het seizoen 2021 starten 6 dames- en herenteams in de Teamcompetities Triathlon, waaronder in de Eredivisie Heren. Uiteraard zijn de sportieve doelstellingen passend bij een ambitieuze vereniging en wordt het aantal teams de komende jaren nog verder uitgebouwd. Ook op individueel vlak zijn er grote ambities en als vereniging proberen we deze zo goed mogelijk te ondersteunen.

Door een nieuwe structuur aan te brengen in de organisatie verwacht het bestuur op termijn een groter trainingsaanbod van zwemmen, lopen en fietsen te kunnen aanbieden met een breder kader. Ook zullen de verenigingsactiviteiten uitgebreid worden ten opzichte van voorgaande jaren. Dit alles op basis van een gedegen en verantwoord financieel beleid. Door Trihalis als een sterk merk uit te dragen naar de buitenwereld werken we aan een grote naamsbekendheid binnen Nederland en zelfs daarbuiten.

TRIHALIS gevestigd te Tiel is aangesloten bij de NTB Trihalis.nl@gmail.com

Met een hoge vrijwilligersgraad binnen de vereniging is vanaf nu meer ruimte om het enthousiasme van de leden ook ten volle te benutten om Trihalis tot bloei te brengen. Na een rumoerig jaar met veel onduidelijkheid en vele geannuleerde wedstrijden hopen wij met z’n allen het vizier weer op de toekomst te kunnen richten. Met de frisse nieuwe start van Trihalis hopen wij ook op gezonde en virusvrije seizoenen met vele wedstrijden. Dat dit wellicht de komende tijd met minder publiek zal moeten, nemen we op de koop toe. Desondanks hopen we dat de naam Trihalis en ons logo onlosmakelijk met de regio verbonden zal raken.

Indien U naar aanleiding van dit schrijven nog vragen heeft, kunt U natuurlijk altijd telefonisch contact met ons opnemen. Dit kan bij voorkeur via de secretaris, maar ook via de voorzitter of het

bestuurslid algemene zaken:o

Secretaris Lionel Wille

+31

652073695

o

Voorzitter Sjoerd Wierda

+31 6 22 27 43 15

o Algemene Zaken Bas Corbijn

+31

638513390

Voor schriftelijk contact verwijzen wij U graag naar ons postadres of digitaal via trihalisnl@gmail.com. Wij hopen U snel in goede gezondheid bij één van onze activiteiten te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Namens het voltallige bestuur,

Lionel Wille – Secretaris

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden