Maakt corona jongeren somber?

Het gaat met veel jongeren niet goed. Alle maatregelen en beperkingen maakt ze somber en soms ongelukkig. Niet meer naar school, minder of helemaal niet afspreken met vrienden, niet uitgaan of leuke dingen doen. 

Regio -Juist in de leeftijd (12-23 jaar) waarin je jezelf aan het ontdekken bent, maakt dit erg lastig. Althans is het echt zo dat jongeren hier veel last van hebben?

De jongerenwerkers van Mozaïek willen uitzoeken waar jongeren daadwerkelijk last van hebben in deze crisis. Dit doen ze door vragen te stellen via het populaire social mediakanaal Instagram. Vragen zoals: Heb jij last van de coronamaatregelen, ik mis mijn vrienden en/of familie of sinds de coronacrisis voel ik me minder vrolijk. Stel dat uit de antwoorden komt dat jongeren zich erg alleen voelen, dan bedenken de jongerenwerkers iets om ze hierbij te helpen.

www.mozaiekwelzijn.nl/actie

Wat doet de jongerenwerker? De jongerenwerker neemt jongeren serieus en betrekt hen zo veel mogelijk bij de samenleving. Ze begeleiden en ondersteunen (groepen) jongeren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar. De jongerenwerkers zoeken jongeren op in hun eigen omgeving, zoals op straat, bij een jongereninloop, online, en soms op school. “Door elkaar te spreken op momenten dat het goed gaat, bouw je een band op en weten ze ons te vinden voor bijvoorbeeld hulp bij schoolwerk, vragen over relaties, financiën of gewoon een luisterend oor”, aldus de jongerenwerker. Ook bij het organiseren van activiteiten weten jongeren de jongerenwerkers te vinden. De jongerenwerkers van Mozaïek zijn te vinden in gemeente Tiel, Buren, West Betuwe, Neder-Betuwe en Rhenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden