<p>Urmilla, hier samen met Oscar met wie ze al drie jaar samenwerkt zoals bij Fitnessclub Tiel die dit jaar ook in de Fitness-award prijzen viel.</p>

Urmilla, hier samen met Oscar met wie ze al drie jaar samenwerkt zoals bij Fitnessclub Tiel die dit jaar ook in de Fitness-award prijzen viel.

(Foto: )

Ondanks corona toch fitness-winnaar!

Urmilla werd vier jaar geleden voor het eerst genomineerd. "Ik weet echt niet door wie, ik won toen de Dutch-Fitness-Award, daarna zat ik in hun systeem, ik heb nu voor het vierde jaar die titel gewonnen." Ze is weer verkozen tot de beste Personal Trainer van Tiel.

Tiel - Maar ze werd ook zesde van Gelderland. "De prijs is gewoon een oorkonde hoor, de vakjury stuurt een enquete. Natuurlijk is het leuk om te winnen en hoog te eindigen. Ik ga zeker door tot de beste van Gelderland!" Urmila ter Wielen is altijd bezig. Met bewegen, anderen te motiveren om te bewegen en te sporten, maar ook met allerlei andere facetten van gezondheid. "Ik vind het vooral leuk om mezelf te blijven onderscheiden", vertelt ze.

Personal Trainer

Vroeger was een Personal Trainer iets voor elite, zoals voor filmsterren. Wereldster Madonna had er één, ze zag er niet voor niets zo jeugdig en slank uit! Langzamerhand werd het steeds normaler er één te hebben om samen mee te sporten. Het kwam steeds meer voor en werd hoe langer hoe meer betaalbaar, ook voor de 'gewone' mens. Urmila bouwde een flinke klantenkring op met haar personal training (kortweg PT), ze is er niet alleen voor bewegen maar ook voor afslanken, coaching en een gezonde life-styl. Maar Urmila doet meer, ze is namelijk ook de drijvende kracht achter het regio-team dat meedoet aan de Roparun.

Corona

En toen was het 2020 en werd het stil, corona-stil. "Tijdens de eerste lockdown stopte ongeveer een derde van mijn klanten, meestal uit angst. Ik ging wel gewoon door hoor, we trainden buiten, hardlopen en krachttraining. Ik ging ook naar de mensen thuis. Vanzelfsprekend op veilige afstand. Nu, tijdens de tweede lockdown loopt alles eigenlijk gewoon door, alleen niet binnen natuurlijk." De jaarlijkse Ropa-run ging in 2020 niet door. "Ik heb mijn tijd benut om een tweede bedrijfje op te zetten, met dingen die handig zijn voor een gezond leven, maar dan wel innovatief. Mijn fitfoodcompany heeft onder andere gezonde granola's. Ik ben altijd met gezondheid bezig, maar vind dat de balans 80%-20% moet zijn, 80% gezond leven betekent 20% ongezond, zoals lekker snoepen. Na de tweede lockdown komt bodytec erbij in mijn pakket, een nieuwe manier van sporten."

Ropa Run

"Ondanks alles vind ik de corona-tijd ook wel relaxed. En ik hoor dat van meer mensen. Ik heb zelf de afgelopen tijd best wel mijn rust gevonden, maar... als alles weer kan dan ga ik het zeker weer doen! Voor 2021 komt er een alternatieve Roparun. Haar team heeft al wat voorbereidingen gedaan. "Maar we doen alleen mee als het echt corona-proef is en anders niet. Dit jaar wordt er een route uitgestippelt in Nederland. Pas in 2022 zal er weer een echte Roparun zijn. "We houden nu virtuele activiteiten om geld in te zamelen."

Marjon de Lange

"Tijdens corona vond ik rust en ik heb er wel wat van geleerd"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden