'Ik had mijn vriendin wat uit te leggen'


<p>Lilian ter Burg en Arno Hofstra kunnen niet wachten tot ze mogen afreizen naar hun eigen kasteelappartement. (foto: Corien Remijn).</p>

Lilian ter Burg en Arno Hofstra kunnen niet wachten tot ze mogen afreizen naar hun eigen kasteelappartement. (foto: Corien Remijn).

(Foto: Corien Remijn)

'Ik had mijn vriendin wat uit te leggen'

"Nu moet ik toch echt Frans gaan leren", verzucht Arno Hofstra, maar zijn glimlach verraadt dat hij dat graag voor lief neemt. Afgelopen december won hij de hoofdprijs van een landelijke loterij: een kasteelappartement in Zuid-Frankrijk.

Vorig jaar kocht Arno, inwoner van Tiel, spontaan twee loten van dertig euro voor een loterij ten behoeve van lokale sportclubs. Arno: "Ik zag het op Facebook: leuke prijzen en een goed doel. Bovendien deelt een een vereniging hier uit de buurt, VV Teisterbanders, mee in de opbrengst. Nee, we hebben zelf niks met voetbal."

Overrompeld

Arno kreeg twee random lotnummers toegewezen en dacht verder niet veel meer aan de loterij. Tijdens de live trekking op 19 december was hij zelfs rustig aan het wandelen met zijn vriendin Lilian ter Burg, met wie hij samenwoont in Tiel. Terwijl veel andere lotenkopers aan het beeldscherm gekluisterd zaten liepen zij op de Veluwe, zonder telefoonbereik. Arno:
"Pas op de terugweg zag ik dat er meermalen gebeld was. Kreeg ik iemand van de Verloterij aan de lijn die vertelde dat ik de hoofdprijs had gewonnen: een appartement van ruim een ton, bij een Frans kasteel met zwembad en tennisbanen! Lilian wist niet eens dat ik loten had gekocht, dus ik had nog wat uit te leggen. Gelukkig is ze gek op Frankrijk en spreekt ze aardig Frans, dus ze in nu net zo enthousiast als ik." Lilian: "We zaten te shaken in de auto. Ik had nog nooit gehoord van die Verloterij, maar Arno heeft eerder meegedaan en wist dat het goed zat.

Verhuur

"Toen we een beetje waren bijgekomen zijn we direct langs onze ouders gereden om het te vieren, want familie mag er natuurlijk ook gebruik van maken. En we willen het gaan verhuren, maar het kan nog maanden duren voordat de overdracht daar administratief rond is. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we nog niet gaan kijken, maar de huidige eigenaar, een Nederlander, heeft beelden opgestuurd. Prachtig, al gaan we de inrichting wel wat moderner maken. We hebben er zin in!"

In 2017 organiseerde een voetbalclub uit Friesland de eerste landelijke loterij met een huis als hoofdprijs. Doel: geld ophalen voor de renovatie van hun sportcomplex. Uit dit initiatief ontstond Verloterij, een organisatie die sportclubs helpt bij het opzetten van een loterij met grote prijzen. De verloting waar Arno Hofstra aan meedeed, was een initiatief van vijftien sportclubs, waaronder VV Teisterbanders uit Kerk-Avezaath. Voor meer informatie, zie verloterij.nl.

Verloterij: ontstaan uit clubliefde

'Nu moet ik toch echt eens Frans gaan leren'

Corien Remijn

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden