Eerste cliënten ‘s Heeren Loo gevaccineerd


<p>Client Mariah Hendriks uit Tiel Passewaaij, begeleider Jolisa en prikker Hedwig van Haarlem van &#39;s Heeren Loo. </p>

Client Mariah Hendriks uit Tiel Passewaaij, begeleider Jolisa en prikker Hedwig van Haarlem van 's Heeren Loo.

(Foto: )

Eerste cliënten ‘s Heeren Loo gevaccineerd

Tiel - Wat hebben we lang naar dit moment uitgekeken en vanmorgen om 8 uur was het zo ver op onze locatie in Tiel Passewaaij.  ’s Heeren Loo is gestart met vaccineren van de meest kwetsbare cliënten tegen het coronavirus. De cliënten van Haagwinde 5 waren als eerste aan de beurt. Zij hebben een matige tot ernstige beperking.

Corona heeft een enorme impact op mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten zijn erg kwetsbaar en begrijpen Corona en de daarbij behorende maartregelen niet. Daarom is het geweldig dat een deel van de cliënten van ‘s Heeren Loo gevaccineerd wordt.

We maken er een feestje van
Voor de cliënten is het erg spannend om gevaccineerd te worden. Daarom maken we er een feestje van. De ruimte is versierd met slingers. Er is wat lekkers en na afloop krijgen de cliënten een heus Prikdiploma. Voor sommige cliënten blijft het toch spannend. Met de hulp van begeleiders of in een uitzonderlijk geval een verwant, die de cliënt telefonisch geruststelde door een liedje te zingen, lukt het ‘s Heeren Loo om de cliënten te vaccineren.

Aanstaande donderdag worden de cliënten van ‘s Heeren Loo locatie Thedingsweert gevaccineerd. Over drie weken volgt een tweede prik en hopelijk gaan we daarna weer snel richting normaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden