Raadsfractie Kleurrijk op non-actief

Raadsfractie Kleurrijk op non-actief

Begin november 2020 werd Vic Latumahina, fractievoorzitter van de eenmansfractie Kleurrijk van de Tielse gemeenteraad, geveld door het coronavirus. Sindsdien is Kleurrijk dan ook niet actief in de raad en ook niet in de raadscommissies omdat Kleurrijk geen vervangers heeft.

Tiel - "Wat leek op een flinke griep, bleek de corona te zijn. Het was heftig, hij heeft mij flink te pakken gehad", aldus Latumahina. Na een kleine twee weken zwaar ziekzijn begon Latumahina aan zijn herstel dat vanwege de aanhoudende klachten trager verloopt dan verwacht. Ook extra gezondheidscomplicaties leverde extra vertraging op omdat enkele onderzoeken aan zijn longen en hart noodzakelijk waren. Het herstel duurt nu zo’n twee maanden. Sinds december is Latumahina onder behandeling van een fysiotherapeut bij een fysiotherapiepraktijk in Tiel die Covid-gespecialiseerd is en waar hij werkt om zijn conditie en kracht op peil te brengen en aan de pijn en druk op de borst, één van de veelvoorkomende klachten bij ex-coronapatiënten. Rust is vooralsnog het devies.

Van zowel vanuit de gemeenteraad, het gemeentebestuur, fracties van verschillende partijen en uit de Tielse samenleving ontving en ontvangt Latumahina beterschapswensen middels onder andere wenskaarten.

Voorlopig is Kleurrijk dus niet actief binnen de gemeenteraad, en zal vragen en reacties pas kunnen beantwoorden en geven wanneer Latumahina volledig hersteld is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden