Wonen in de Boomgaard in Rijswijk

Wonen in de Boomgaard in Rijswijk

Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast over de woningbouwplannen in Rijswijk. De initiatiefnemers willen vijftien woningen bouwen. Het gaat om koopwoningen waarvan de prijzen verschillen.

Rijswijk - Twaalf woningen bij de BoomgaardHet woningbouwinitiatief ligt tussen de historische Kerkstraat en de boomgaard. De boomgaard is het uitgangspunt bij de bouw. De vijftien woningen zijn verdeeld in drie types. Het Rijnbanhuis worden twee woningen, het Boerenhuis bestaat uit vier woningen en het Koetshuis uit zes woningen.

Landschappelijke karakterHet dorp kenmerkt zich door haar landschappelijke karakter. De initiatiefnemers komen beide uit Rijswijk en willen dit intact houden. Door bij de Boomgaard de randen open te houden, ontstaan er overgangen en houden inwoners zicht op het landschap. Om het groene landschap nog meer te ondersteunen willen de initiatiefnemers hagen, fruit- en bloesembomen toevoegen rond de woningen.

Drie woningen op Rehoboth-terreinNaast de twaalf woningen komen er ook drie woningen op het terrein van Rehoboth. Het gemeenschapshuis maakt plaats voor een vrijstaande woning en een twee onder een kap.

Wethouder André van den Hurk: “Het werd tijd dat we gaan we bouwen in Rijswijk. Dat is wat we in 2019 al hoorden tijdens de dorpenronde van de Omgevingsvisie. Daarom is het zo fijn dat we nu kunnen aankondigen dat er gebouwd gaat worden. Met dit initiatief kunnen we vijftien woningen bouwen en hopen we een eerste stap te zetten om aan de woningwensen van Rijswijk te voldoen.”


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden