Binnen pret met online festival Binnenpret


Foto:

Binnen pret met online festival Binnenpret

Het grootste online festival in het Rivierengebied – een samenwerking tussen de gemeente Culemborg, gemeente West-Betuwe, Lek & Linge en het KWC – draagt de naam Binnenpret en pret was er zeker. Leerlingen konden vrijdag 26 februari vanaf 20:00 uur aanschuiven bij verschillende podia om zo een digitaal feestje te hebben in hun eigen huis.

Regio - Met alle coronamaartregelen, die al een tijdje spelen, zit een gezellig samenzijn met vrienden er nog steeds niet in, laat staan een leuk feestje. Dat dit voor jongeren steeds moeilijker wordt om vol te houden, mag duidelijk zijn. Reden voor het KWC en Lek & Linge om voor hun leerlingen – en voor leerlingen van de Lingeborgh en Ida Gerhardt Academie in Geldermalsen – een leuk feestje te organiseren. Weliswaar online, maar een feestje is een feestje.

Denken, lachen, dansen, doen en luisteren, op verschillende podia vulde het online festival met bekende en minder bekende namen. Vanuit verschillende locaties (o.a. De Gelderlandfabriek en de Fransche School) werden livestreams uitgezonden om alle deelnemende leerlingen van een gezellige avond te voorzien. Dansen op de beats van dj’s Merco, Sebastian Bronk, Elramo en Joam Sary, en laten we de winnaar van de dj-battle, de 14-jarige Larscoprox, niet vergeten! Meedenken en praten met o.a. acteur Nasrdin Dchar (Mocro Maffia) en Steven Pont (auteur en bekend van tv). Lachen met Andries Tunru (wie kent hem niet?) de Comedy Club en Loes Wijnhoven. Luisteren naar singer/songwriters als Bertholf en Hannah Mae en lekker meedoen tijdens een online FIFA-toernooi. Er was voor elk wat wils.

Beide middelbare scholen hebben het belang van hun leerlingen bovenaan staan en dat is in deze tijd extra belangrijk. Het was een mooie samenwerking met alle betrokken partijen en hierdoor is een enorm leuk initiatief gecreëerd. Een initiatief dat naar meer smaakt, maar dan wel het liefst buiten, gezellig, samen met elkaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden